Színek és szavak – Digitális scrapbook és tipográfia

banner

Tippek, trükkök, technikák szövegek, címfeliratok tervezéséhez, elrendezéséhez.

Scrapbook oldalak fontos alkotórészét képezik a szöveges részek. Szavakkal további információkat adhatunk képeinkhez.

Ezen a tanfolyamon a szövegírásra és elrendezésre fókuszálunk, miközben különböző stílusú digitális scrapbook oldalakat tervezünk képszerkesztő programmal.

Megismerkedhetsz a tipográfia, azaz a szöveg elrendezésének lehetőségeivel, alapjaival, a sikeres alkalmazáshoz nélkülözhetetlen elméleti szabályaival, a betűtípusok különböző kategóriáival. Megtanulod mire kell figyelni, mikor kiválasztod betűkészletet, hogy az a mondanivalóhoz és hangulathoz, valamint az oldal többi részéhez is stílusos legyen. Scrapbookos tudásod különféle szöveg kialakítási technikákkal fog bővülni, mint címkézés, listázás, hosszabb-rövidebb írások formázása, kreatív idézetek, fotócímkék, szöveges bélyegzők, címfeliratok készítése.

A tanfolyam során 9 db különböző stílusú digitális scrapbook oldalt készítünk el. Az elrendezésekhez sablonokat és különféle digitális scrapbook elemeket (hátterek, díszek) használunk, így nem csak a szövegformázást és a GIMP szöveg eszközének működését ismered meg igen alaposan, hanem a template-ek és egyéb kellékek használatát, a digitális scrapbook oldalak felépítését is.

Az utolsó részben – mintegy lazító levezetésként – fotófeliratokat fogunk készíteni.

w18a w18b wbokeh+idezet

Új ismereteidet nem csak a digitális scrapbookban, hanem hagyományos oldalaknál, poszterek, szöveges lakásdekorációk tervezésénél is hasznosíthatod.

Mit tartalmaz a tanfolyam?

 • 19 db képernyőn olvasható, kinyomtatható, képekkel illusztrált, összesen 114 oldalas útmutató leírást elméleti és gyakorlati tudnivalókkal, amelyet ki is nyomtathatsz
 • a gyakorlati részekről összesen 17 db (5-15 perces) képernyővideót
 • hozzáférést a tanfolyamot tartalmazó zárt weboldalhoz 2018 december 31-ig.

Mi az az online felület?

 • Egy zárt weboldal, amelyre jelszóval léphetsz be és kizárólag a tanfolyam résztvevői látják.
 • Tartalmazza a tanfolyam teljes anyagát és a gyakorlatok elvégzéséhez használható kellékeket, melyeket az aktuális leckék bejegyzéseinél tölthetsz le.
 • Az egyes leckék leírásokat és képernyővideókat, valamint ingyenesen letölthető kellékeket (template, háttér, díszítő elem) tartalmaznak
 • A weboldalon lehetőséged van egy hozzászólásban feltenni kérdésedet, ha bármi adódna és én rövid időn belül igyekszem megválaszolni.

Mire van szükséged hozzá?

 • Mozilla Firefox böngésző. Népszerű és biztonságos böngésző, én is ezt használom, ezen biztosan jól jelennek meg az anyagok, de természetesen más böngészővel is működnek.
 • Gimp. Ingyenes képszerkesztő, ezzel fogjuk scrapbook oldalainkat elkészíteni, fotóinkat módosítani, korrigálni. Használata sokban hasonlít a Photoshop-hoz. A Gimp legutóbbi stabil verziója a 2.8.20, mely 2017. február 2-án jelent meg. Hivatalos oldalát itt találod. Ha korábbi verzióra van szükséged ezen az oldalon összegyűjtve megtalálod.
 • A GIMP ezen verziójának rendszerigénye: operációs rendszer – Windows Vista/XP/7, 8 + minimum 2 GB RAM, továbbá a zavartalan működéshez szükséges, hogy a winchesteren is legyen elegendő szabad hely.
 • A tanfolyam flash videókat tartalmaz. Ezeket a böngészőben tudod lejátszani. Ehhez valamilyen flash videók lejátszására alkalmas minél frissebb programra vagy bővítményre van szükség. (pld az ingyenes Adobe Flash Player). Lehet, hogy már van ilyen program a gépeden, kattints ide, és ha ezt a videót meg tudod nézni, akkor a tanfolyam videóit is látni fogod.
 • Az ingyenes Adobe Reader a dvd-n levő pdf dokumentumok olvasásához. Hogy működik-e a pdf olvasód, arról ide kattintva tudsz megbizonyosodni.
 • Semmilyen programot, anyagot nem kell hozzá megvásárolnod, nem lesz további költséged!
 • FONTOS: A fenti programokat töltsd le a megrendelés előtt, és ellenőrizd működnek-e a gépeden!

Kell hozzá valamit tudnod?

Alapszintű számítógépes ismeretek mellett a kezdő lépéseket, rétegkezelést bemutató ingyenes képeslap szerkesztő tanfolyam elvégzése elegendő. Ha részt vettél már a kezdő, vagy a régi fotós tanfolyamon, akkor biztos, hogy nagyon stabil alapokkal indulsz, könnyedén veszed majd az akadályokat, de minden leckénél az alapokról indulunk, a videókban pedig lépésről-lépésre végigkövetheted az egész folyamatot, így a kezdő tanfolyamok ismerete nélkül is sikerülni fog!  Mielőtt jelentkezel a tanfolyamra, töltsd le az általam ajánlott programokat és próbáld ki azokat az előző pontban ismertetett leírás alapján!

Mennyibe kerül?

7.000,- Ft

amely tartalmazza a tanfolyam online felületéhez való hozzáférést és a gyakorláshoz használatos kiegészítőket.

Ezek a tanfolyamok már nem indulnak többet.

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ban foglaltak az irányadóak.
A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, mely szerint a megrendelő 14 napon belül elállhat a szerződéstől indoklás nélkül. A kormányrendelet 5. § a) pontja alapján azonban amennyiben az elállási határidő (14 nap) lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a megrendelő beleegyezésével – azaz a szolgáltatás árának átutalásával – megkezdte, úgy elállásra nincs lehetőség.
A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és elküldésével a Csikós Zoltán egyéni vállalkozóval kötöd (Cím: 2051 Biatorbágy, Biai Gáspár u. 8. Adószám: 64909158-1-33)
Megrendelésedet követően egy automatikus visszaigazoló levelet kapsz. Két munkanapon belül e-mailben is felveszem Veled a kapcsolatot, kiállítom a fizetési megbízást, küldöm a további tudnivalókat. A fizetési határidő 14 nap. A fizetés átutalással vagy postai úton történhet. A befizetés megérkezését követően kiállítjuk a rendes számlát és 7 munkanapon belül biztosítom a honlaphoz való hozzáférésedet. A számlát e-mailben, vagy külön kérésre postán küldöm el. Megrendelést kizárólag magyarországi számlázási címre tudunk elfogadni.
 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.