Színek és szavak – Digitális scrapbook és tipográfia

banner

Tippek, trükkök, technikák szövegek, címfeliratok tervezéséhez, elrendezéséhez.

Scrapbook oldalak fontos alkotórészét képezik a szöveges részek. Szavakkal további információkat adhatunk képeinkhez.

Ezen a tanfolyamon a szövegírásra és elrendezésre fókuszálunk, miközben különböző stílusú digitális scrapbook oldalakat tervezünk képszerkesztő programmal.

Megismerkedhetsz a tipográfia, azaz a szöveg elrendezésének lehetőségeivel, alapjaival, a sikeres alkalmazáshoz nélkülözhetetlen elméleti szabályaival, a betűtípusok különböző kategóriáival. Megtanulod mire kell figyelni, mikor kiválasztod betűkészletet, hogy az a mondanivalóhoz és hangulathoz, valamint az oldal többi részéhez is stílusos legyen. Scrapbookos tudásod különféle szöveg kialakítási technikákkal fog bővülni, mint címkézés, listázás, hosszabb-rövidebb írások formázása, kreatív idézetek, fotócímkék, szöveges bélyegzők, címfeliratok készítése.

A tanfolyam során 9 db különböző stílusú digitális scrapbook oldalt készítünk el. Az elrendezésekhez sablonokat és különféle digitális scrapbook elemeket (hátterek, díszek) használunk, így nem csak a szövegformázást és a GIMP szöveg eszközének működését ismered meg igen alaposan, hanem a template-ek és egyéb kellékek használatát, a digitális scrapbook oldalak felépítését is.

Az utolsó részben – mintegy lazító levezetésként – fotófeliratokat fogunk készíteni.

w18a w18b wbokeh+idezet

Új ismereteidet nem csak a digitális scrapbookban, hanem hagyományos oldalaknál, poszterek, szöveges lakásdekorációk tervezésénél is hasznosíthatod.

Mit tartalmaz a tanfolyam?

 • 19 db képernyőn olvasható, kinyomtatható, képekkel illusztrált, összesen 114 oldalas útmutató leírást elméleti és gyakorlati tudnivalókkal, amelyet ki is nyomtathatsz
 • a gyakorlati részekről összesen 17 db (5-15 perces) képernyővideót
 • hozzáférést a tanfolyamot tartalmazó zárt weboldalhoz 2017 december 31-ig.
 • hozzáférést egy zárt és titkos facebook csoporthoz korlátlan ideig
 • konzultációs lehetőség e-mailben vagy a facebook csoportban

Mi az az online felület?

 • Egy zárt weboldal, amelyre jelszóval léphetsz be és kizárólag a tanfolyam résztvevői látják.
 • Tartalmazza a tanfolyam teljes anyagát és a gyakorlatok elvégzéséhez használható kellékeket, melyeket az aktuális leckék bejegyzéseinél tölthetsz le.
 • Az egyes leckék leírásokat és képernyővideókat, valamint ingyenesen letölthető kellékeket (template, háttér, díszítő elem) tartalmaznak
 • A weboldalon lehetőséged van egy hozzászólásban feltenni kérdésedet, ha bármi adódna és én rövid időn belül igyekszem megválaszolni.

Mire van szükséged hozzá?

 • Mozilla Firefox böngésző. Népszerű és biztonságos böngésző, én is ezt használom, ezen biztosan jól jelennek meg az anyagok, de természetesen más böngészővel is működnek.
 • Gimp. Ingyenes képszerkesztő, ezzel fogjuk scrapbook oldalainkat elkészíteni, fotóinkat módosítani, korrigálni. Használata sokban hasonlít a Photoshop-hoz. A Gimp legutóbbi stabil verziója a 2.8.20, mely 2017. február 2-án jelent meg. Hivatalos oldalát itt találod. Ha korábbi verzióra van szükséged ezen az oldalon összegyűjtve megtalálod.
 • A GIMP ezen verziójának rendszerigénye: operációs rendszer – Windows Vista/XP/7, 8 + minimum 2 GB RAM, továbbá a zavartalan működéshez szükséges, hogy a winchesteren is legyen elegendő szabad hely.
 • A tanfolyam flash videókat tartalmaz. Ezeket a böngészőben tudod lejátszani. Ehhez valamilyen flash videók lejátszására alkalmas minél frissebb programra vagy bővítményre van szükség. (pld az ingyenes Adobe Flash Player). Lehet, hogy már van ilyen program a gépeden, kattints ide, és ha ezt a videót meg tudod nézni, akkor a tanfolyam videóit is látni fogod.
 • Az ingyenes Adobe Reader a dvd-n levő pdf dokumentumok olvasásához. Hogy működik-e a pdf olvasód, arról ide kattintva tudsz megbizonyosodni.
 • Semmilyen programot, anyagot nem kell hozzá megvásárolnod, nem lesz további költséged!
 • FONTOS: A fenti programokat töltsd le a megrendelés előtt, és ellenőrizd működnek-e a gépeden!

Kell hozzá valamit tudnod?

Alapszintű számítógépes ismeretek mellett a kezdő lépéseket, rétegkezelést bemutató ingyenes képeslap szerkesztő tanfolyam elvégzése elegendő. Ha részt vettél már a kezdő, vagy a régi fotós tanfolyamon, akkor biztos, hogy nagyon stabil alapokkal indulsz, könnyedén veszed majd az akadályokat, de minden leckénél az alapokról indulunk, a videókban pedig lépésről-lépésre végigkövetheted az egész folyamatot, így a kezdő tanfolyamok ismerete nélkül is sikerülni fog!  Mielőtt jelentkezel a tanfolyamra, töltsd le az általam ajánlott programokat és próbáld ki azokat az előző pontban ismertetett leírás alapján!

Mennyibe kerül?

10.000,- Ft

amely tartalmazza a tanfolyam online felületéhez való hozzáférést és a gyakorláshoz használatos kiegészítőket.

Ez a tanfolyam, most nem elérhető, de hamarosan újra indul!

Ne maradj le a hírekről

Iratkozz fel itt!

Adataidat bizalmasan kezelem, harmadik félnek nem adom ki. Spam-et nem küldök. A levelezőlistáról bármikor leiratkozhatsz az email végén lévő “leiratkozás” linkre kattintással. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-74971/2014

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.