Te is szereted a régi fotókat, vonzanak az antik tárgyak, érdekelnek a múlt történetei?

Nálam gyerekkorom óta tart e vonzalom. Az rejtély, hogy miféle oknál fogva, a rengeteg dédunoka közül én örököltem meg Dédpapa rajzfüzetét, apukám keresztanyja nekem küldött egy csomag száz éves képeslap gyűjteményt, de őrzök sok évtizedes szalvétákat, kártyanaptárakat. Nem tudom miért gondolták, hogy ez jó helyen van egy rendetlen tizenévesnél, de végül is úgy tűnik, sejthettek valamit, mert azóta is itt vannak velem ezek a tárgyak gondosan bedobozolva.

Mindennél nagyobb kincs egy-egy régi fotó, s szerintem ezek megőrzésére a scrapbook a legideálisabb eszköz. Eredeti képet én biztosan nem vagdosnék s ragasztanék, inkább gondosan tárolnám egy biztonságos helyen. Digitalizálnám őket, ami azért is jó, mert ebben benne van a javítási lehetőség is. Az így kapott fotót viszont annyiszor fel lehet használni, ahányszor csak szeretnénk, mindenféle tetszőleges módon.

Lehet készíteni belőlük hagyományos és digitális scrapbook technikával albumokat, faliképet, vászonfotót, fotókönyvet, sőt még dísztárgyakat is!

Digitális scrapbook alkalmazásával nemcsak a fotók, de a régi tárgyak is rákerülhetnek ezekre a képekre: egy ruha anyagának mintája, textúrája, egy régi kulcs, csipketerítő, képeslap, bélyeg, levél kézírással, préselt virág.

Ebben az online lapozható kiadványban arra találsz választ, hogy

  • mi is az a scrapbook
  • hogyan tárold a régi fotókat, emléktárgyakat
  • milyen betűformák, színpaletták illenek régi időket őrző albumokhoz, képekhez

Kellemes olvasgatást kívánok!

 

Szerdától újra lehet jelentkezni a Régi Idők Online Digitális Scrapbook Tanfolyamra, amely során megismerheted a régi papírképek digitalizálásának, retusálásának és javításának módszereit, a digitális scrapbook alapjait, mely után képes leszel önállóan elkészíteni régi fotókat őrző fotókönyveket, faliképeket.