A Craft Style CU készletemben található ragasztószalag felhasználására bemutatok néhány tippet. Ez a készletcsomag megvásárolható a Two Little Pixels webáruházában.

Tippek:

  1. Adjunk hozzá árnyékot! Mivel most a felületre nagyjából egyenletesen és szorosan tapadó papírszalagról van szó, így az árnyék kicsi és sötétebb árnyalatú, kevésbé elmosódott. Az árnyék színét a háttér határozza meg, ami jelen esetben barna. Ebben a példában még egy kis belső ragyogást is adtam hozzá:
  2. Bevésés és domborítás rétegstílus segítségével a felületét textúrázhatjuk. A bevésés és domborítást vegyük vissza a minimumra,

    a felületet viszont módosíthatjuk, mind a textúra méretét, mind a mélységét. A képen látható, ha megfelelő (nem túl sűrű mintázatot választottunk a papíron lévő gyűrődések is láthatók maradnak.
  3. Mintázatot is adhatunk hozzá. Én ugyanazt választottam mint amelyikkel a textúrát is készítettem. Először is duplázzuk meg a ragasztószalagot. A felső láthatóságát egyelőre kapcsoljuk ki. Az alsóhoz adjunk mintaátfedést:

    Ahhoz, hogy a gyűrődéseket visszakapjuk, tegyük láthatóvá a felső réteget, a színét tegyük telítetlenné (Kép/korrekciók/telítettség csökkentése) és állítsuk át a fedési módját. Általában a szendvicspozitív a legjobb választás, de nem minden esetben, ezért érdemes sokat próbálgatni ezeket.
  4. Ha mintás papírból vágómaszkot készítünk, ugyancsak két rétegre van szükségünk a ragasztószalagból és a fedési mód segítségével kaphatjuk vissza a papír gyűrődéseit. Ha a ragasztószalagból ugyanolyan színűt szeretnénk, mint a háttérpapír, akkor készítsünk a háttérpapírból is egy másolatot, amit a ragasztó alá húzunk. A szín „kikeverése” némi türelmet igényel. A következőket vethetjük be: Fényerő-kontraszt a mintás rétegen és a textúrát adó szendvicspozitívra állított rétegen is. Ezt a fenti réteget színezzük át úgy az árnyalat-telítettség menüpont segítségével, hogy a mintás papírból veszünk egy színmintát a pipettával. A képen látható hogy a végére szinte teljes az egyezés színben, mintában, úgy hogy a gyűrődés is megmaradt. Ha több időt szántam volna rá akkor talán tökéletes is lenne:
  5. Legegyszerűbb megoldás a szalag színezése.  Ehhez használható a színezet-telítettség, fényerő-kontraszt, színegyensúly, stb.
  6. Készíthetünk belőle szócímkéket is. Ez esetben a szövegíró eszközzel írunk a szalag fölött. A szövegréteg fedési módját is átállíthatjuk szendvicspozitívra, így követi a gyűrődést.

Sok sikert kívánok hozzá! 🙂