Élménygyűjtemény gyerekeknek

Aki már scrapbookozik egy ideje biztosan ismeri a Project Life kifejezést. Ha még nem találkoztál vele, röviden bemutatom:

A Project Life egy olyan megoldás illetve termékcsoport, amely segítségével mindenféle előzetes gyakorlottság és különleges eszközök nélkül teljes élményt nyújtó scrapbook oldalakat készíthetsz. Mivel időt takarít meg számodra – nem kell különféle technikákkal ügyeskedni, elrendezésterveket kitalálni – hosszú távon, rendszeresen is kivitelezhető mindennapjaid megörökítésére.  Igen vonzó lehet, ha a scrapbookozásban  leginkább a dokumentálás, ahogy én szoktam emlegetni a történetmesélés fogott meg leginkább.

Egy lefűzős albumból, különféle elrendezésterveket tartalmazó tasakokból és a tasak zsebeihez méretezett kártyákból áll. Ezek kívül saját fotóidra és egy tollra van szükséged még, hogy leírd élményeidet. Itt olvashatsz róla még többet: Becky Higgins – Project Life

Természetesen a Project Life több, mint az a scrapbookos szett, amiről írtam fent, ez egyfajta filozófia is. Naplóírás fotókkal kiegészítve. Lehet digitálisan is, vagy kombinálva a digitális és hagyományos technikát.

A neten böngészve rengeteg alternatívát találhatunk, letölthető, nyomtatható kártyákat, lapokat, ötleteket.

Mivel nálunk nem igazán elterjedtek ezek a négyzet alakú albumok, arra gondoltam, hogy praktikus lehet A4-es oldalakra készíteni ezeket az elrendezéseket. Ezekbe az A4-es mappákba a gyerekrajzok is elhelyezhetők.

Júliusban Állatkertben jártunk és ezt az élményt megörökítettük a gyerekekkel is. Készítettem egy lapot a feladathoz. Bencének én töltöttem ki a válaszai alapján. A felső részbe került egy kollázs, amihez jövő héten fogok megosztani egy sablont a fotók elrendezéséhez,  ezt fel lehet ragasztani, de rajzolhatnak is bele a gyerekek. Az állatkertesen kívül van a csomagban egy biankó is, amit bármiféle élményhez hozzá lehet igazítani, de további ötleteket is szívesen fogadok a témákhoz.

élménynapló

Óvodában, iskolában, nyári táborokban is felhasználhatod!

Töltsd le itt!

Ha tetszik és szeretnéd, ha még lennének hasonlók itt nálam, akkor írj egy hozzászólást, vagy jelezd egy like-kal!

Ha érdekel a project life téma vagy Te magad is készítesz, vagy szeretnél készíteni ilyen megközelítésben scrapbook albumokat, akkor jövő héten feltétlenül figyeld a Facebook oldalamat esténként!

This entry was posted in scrapbook and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Élménygyűjtemény gyerekeknek

 1. Kisnyul says:

  Nagyon tetszik a téma és érdekel is! Nagyobbik fiam, aki most lesz 10 éves már kapható is az ilyesmire. Most kupacokba gyűjtötte a belépőjegyeket, karszalagokat. Írt kis cetlit is az emlékezetes napokról. Füzetbe szeretné majd ragasztani és az iskola első napjaiban bevinni, mert az iskolakezdésnél majd minden órán előjön ez a téma. Mi volt a nyáron a legkedvesebb emléke, rajzolja le a nyári élményeit…stb. Szóval amint időm engedi leslek majd a FB-on. 🙂

 2. Kisnyul says:

  Az oldalaim egyébként jobbára erről szólnak, az élményeinkről. Project Life, tőled tudtam meg, hogy ez valójában ez. 🙂 De jó lenne valami frappáns magyar kifejezés erre.

 3. Pingback: Élményoldal az állatkertből | 7szindizajn.hu

 4. Pingback: Fotókeretek | 7szindizajn.hu

 5. Csernus Renáta says:

  Nagyon tetszik ez a Project life téma, szeretnék még ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, hasznos tanácsokat, letölthető dolgokat látni nálad ezzel kapcsolatban. És köszönöm az eddigieket.