Mi az a digitális scrapbook?

Digitális scrapbook

A scrapbook saját életünk története képekkel elmesélve. Ezzel a kellemes tevékenységgel kreatív módon megőrizheted emlékeidet az utókornak, megajándékozhatod szeretteidet, kifejezheted önmagadat.

Hírlevél

Ne maradj ki az újdonságokból! Iratkozz fel hírlevélre!

Tanfolyam

Csatlakozz a zárt tagsági oldalhoz és végezd el az ingyenes alapozó digitális scrapbook tanfolyamot. A hozzáféréseket hírlevélre való feliratkozás után küldöm.

Egyedi ajándékok

Készíts egyedi ajándékokat digitális scrapbook technikával. Faliképek, poszterek, fotókönyvek, meghívók, üdvözőlapok. Csak egy képszerkesztő program szükséges hozzá és már kezdheted is!
A siker garantált.

Letölthető készletek

A weboldalon számos ingyenesen letölthető készletet találsz. Digitális scrapbook hátterek és kiegészítők, template-ek, quickpage-ek, naptárak és más nyomtatható kellékek.

Mi az a digitális scrapbook?

A scrapbook saját történeteink és gondolataink vizuális formában történő ábrázolása. Szükséged van hozzá fotókra, de mindenekelőtt élményekre és gondolatokra, melyeket meg szeretnél őrizni önmagadnak vagy szeretteidnek.

Például részt vettél egy klassz programon, amiről több fényképed is van. Vagy készítettél egy hangulatos csendélet fotót, amely  gondolatokat, érzéseket ébreszt Benned.

A képszerkesztő programmal egy olyan kollázst tudsz tervezni, amelyben nem csak a fotóidat mutathatod meg, hanem leírhatod a gondolataidat és különféle színekkel, formákkal kifejezheted az érzéseidet.

Mi kell a digitális scrapbookhoz?

 

  1. Digitális fotó mely készülhet fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal
  2. Számítógép
  3. Képszerkesztő program
  4. Betűkészletek
  5. Digitális scrapbook kellékek
  6. Élmények, érzések gondolatok
  7. Motiváció és lelkesedés

Mire jó a digitális scrapbook?

Ha ismered a digitális scrapbook technikát, illetve egy képszerkesztő program kezelését, akkor készíthetsz különféle oldalakat, amelyekből később összeállíthatsz egy emlékalbumot. Az albumot kézzel foghatóvá teheted fotókönyv formájában, vagy ötvözheted hagyományos scrapbook technikákkal. Tervezhetsz meghívókat, ajándékkísérőket, üdvözlőlapokat, faliképet, posztereket, vagy más dekorációs tárgyakat.

A scrapbook azonban nemcsak egy kreatív elfoglaltság, szép tárgyak előállítása, amit szabad idejében űz az ember. Annál sokkal több: filozófia, híd a nemzedékek és az emberek között, a kommunikáció egy sajátos formája.  Az elkészített képekkel emléket állítunk önmagunkról és családunk történetéről az utódainknak, hiszen mindenkit érdekel, hogy honnan érkezett, hogy milyen volt az élet a régi időkben.

Szorosabb kapcsolatokat építhetünk másokkal, fejleszthetjük személyiségünket, s ezáltal formálhatjuk közvetlen világunkat is. Segít feldolgozni nemcsak a jó hanem a nehéz időszakokat is életünkben, művészetterápiás hatása is van.

Ha úgy érzed, hogy a Te életed szürke és nem történik Veled semmi, kezdd el dokumentálni a napjaidat, akár a hétköznapok történeteit is. Hamarosan ki fog derülni, hogy a világod sokkal színesebb és érdekesebb, mint ahogy azt valaha gondoltad, s mindez újabb és újabb felfedezésekre sarkall majd.

Miben segíthetek Neked?

Tudás tár

Találsz itt oktatóanyagokat, képernyővideókat, letölthető és nyomtatható útmutatókat,  valamint online tanfolyamokat egymásra épülő leckékkel, amelyek segítségével biztonsággal elindulhatsz akkor is, ha még sosem próbálkoztál hasonló tevékenységgel.  Az oktatóanyagok elsősorban az ingyenes GIMP képszerkesztő program használatán keresztül mutatják be a digitális scrapbook technikáját. Továbbiakért kattints a képekre.

Digitális scrapbook alapozó

Online tanfolyam egy különálló zárt weboldalon, mely megismertet a digitális scrapbook alapjaival.

Kezdő digitális scrapbook tanfolyam

Online tanfolyam, mely során megtanulod a digitális scrapbook oldalak elkészítését. 14 lecke, részletes bemutatókkal. További információ itt!

Gimp leckék

GIMP leckék kezdőknek és haladóknak. Regisztráció nélkül elérhető anyagok!

Digitális scrapbook készletek

A Freebie menüpont alatt különféle digitális scrapbook kellékeket tölthetsz le, kisebb-nagyobb készleteket, háttereket, textúrákat, elemeket, formázott idézeteket.  A Freebie – ingyenes, ajándékba elvihető terméket jelent, a mi esetünkben ezek ingyenes scrapbook kellékek. Minden témához és évszakhoz vannak készletek. Kattints az egyik képre és lapozz bele.

Quickpage albumkészlet

A megvásárolható albumkészletek 26 oldalas fotókönyhöz tartalmaznak változatos oldalelrendezéseket egységes stílusban, melyek felhasználásával gyorsan és könnyedén összeállíthatsz egy fotókönyvet saját fotóidból.

Jelenleg a téli-karácsonyi albumkészlet megvásárolható.

Kattints ide!

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevélre, csatlakozz a zárt facebook csoportomhoz, kövess egy (vagy több) tetszőleges közösségi oldalon és értesülj időben az újdonságokról! Kattints az alábbi lehetőségek bármelyikére!

Ha egyéni kérdésed van valamelyik szolgáltatásommal kapcsolatban, akkor az alábbi űrlapon küldhetsz nekem közvetlenül üzenetet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevélre és értesülj időben az aktuális tartalmakról.

Facebook csoport

Inspiráció, hírek, újdonságok digitális scrapbook témában.

Üzenet küldése

3 + 15 =