Fényképes karácsonyi képeslapok

folder

Még van annyi idő karácsonyig, hogy elkészítsd karácsonyi üdvözlőlapodat, méghozzá a saját fotóddal.  Akkor is, ha még csak most találtál rá a scrapbookra és nem tudod hogyan működik a GIMP.

Ugyanis nemcsak képkereteket készítettem,  hanem egy részletes leírást is a használatukhoz. A képkeretek png kiterjesztésű fájlok, melyek átlátszósággal rendelkeznek. Az átlátszóság a virtuális világban is átlátszóságot jelent: tehát ha valamit aláteszel az látszani fog. Majdnem olyan egyszerű ez, mintha egy fotókeretbe illesztenél egy képet.

Mindezt egy ingyenes programmal is elkészítheted, amely letölthető a Gimp hivatalos honlapjáról.

Az ismerkedéshez ajánlom  Scrapbook.hu-n a Bevezetés a Gimp használatába c. cikkemet, melyben a  legfontosabb összetevőit és az alapfogalmakat mutatom be.

Ha túl vagy az első lépéseken, akkor fél órán belül (akár 5 perc alatt) elkészítheted a lapodat. Előhívathatod, kinyomtatatod maximum 10*15 cm-es méretben, elküldheted borítékban vagy  e-mail-ben.

És akkor a lényeg: Az oktatócsomag a karácsonyi képeslap keretekkel letölthető itt!

 

This entry was posted in Digitális scrapbook, freebie, Gimp leckék, képeslap, scrapbook and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Fényképes karácsonyi képeslapok

  1. Jóandi says:

    Kata köszönöm szépen ezeket a gyors képeslapokat, pont erre volt szükségem! Boldog ünnepeket kívánok!

  2. Pingback: Crafty – új scrapbook készlet | 7szindizajn.hu

  3. Pingback: Húsvéti képeslap keretek | 7szindizajn.hu

  4. Linsey says:

    Köszönöm szépen Kata, pont azon tépelődtem, hogy mit tudok gyorsan összehozni fényképekből. Itt a válasz! Köszi! 🙂