Vitalitás – színinspiráció

Az ETSY-n találtam ezt a festményt:

link

Nagyon megtetszett a textúrája, de elsősorban a színei. Amikor rápillantottam szinte éreztem az energiáját. Igaz, hogy elsősorban lágy és halvány színek közt töltöm az életemet, de időnként kell a kalandozás, valami új megtapasztalása.

A vörös a tűz színe, az életerőé, amely emeli az energiaszintet, bátorít és lelkesít.  A képen látható vörös narancsba hajlik, ami az egészség és az életöröm színe. A háttér zöldeskék, ami a narancsvörös komplementere és ebben a sötétebb árnyalatban üdítő, gyógyító hatású. A türkiz a megnyugtató kék és  a harmonikus zöld elegye. Itt-ott megtörve sötétbarna, mustárszínű és pávakék foltokkal.

Mindez együttvéve hihetetlenül jól esett egy fáradt és szomorkás napon, olyannyira, hogy nekiláttam és a festmény által inspirálva egy újfajta, tőlem szokatlanul szerénytelen scrapbook készletet alkottam. (Két nap múlva mutatom)

Addig is készítettem belőle egy színpalettát a Photocopa-val, itt le is tölthető többféle formátumban. A Colorlovers-ről való letöltésről itt olvashattok.

This entry was posted in Inspiráció, Színek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Vitalitás – színinspiráció

 1. Kovaxka says:

  Hű, nagyon kíváncsi vagyok! 🙂

 2. janka says:

  mesés festmény! valóban energiát adó, nekem is ez jutott elsőre eszembe róla.

 3. Pertine says:

  Jujj, de jó és ezekből a színekből lesz ugye készlet? Biztos csodás lesz, remélem nyerhető-vagy OKC kit jön.. mert tényleg gyönyörű színkombináció!!

 4. Gabi says:

  Gyönyörű festmény és gyönyörű színek! De azt megkérdezhetem, hogy miért maradt ki a sárga a palettából ?

 5. Elinnori says:

  Tényleg szokatlan lesz tőled ilyen élénk színű készlet, de kíváncsian várom!

 6. Kreatívhit says:

  Hát a színei által már ígéretes..

 7. Toni says:

  Érdeklődve várom!

 8. Pingback: Vitalitás – új készlet | 7szindizajn.hu