Az ETSY-n találtam ezt a festményt:

link

Nagyon megtetszett a textúrája, de elsősorban a színei. Amikor rápillantottam szinte éreztem az energiáját. Igaz, hogy elsősorban lágy és halvány színek közt töltöm az életemet, de időnként kell a kalandozás, valami új megtapasztalása.

A vörös a tűz színe, az életerőé, amely emeli az energiaszintet, bátorít és lelkesít.  A képen látható vörös narancsba hajlik, ami az egészség és az életöröm színe. A háttér zöldeskék, ami a narancsvörös komplementere és ebben a sötétebb árnyalatban üdítő, gyógyító hatású. A türkiz a megnyugtató kék és  a harmonikus zöld elegye. Itt-ott megtörve sötétbarna, mustárszínű és pávakék foltokkal.

Mindez együttvéve hihetetlenül jól esett egy fáradt és szomorkás napon, olyannyira, hogy nekiláttam és a festmény által inspirálva egy újfajta, tőlem szokatlanul szerénytelen scrapbook készletet alkottam. (Két nap múlva mutatom)

Addig is készítettem belőle egy színpalettát a Photocopa-val, itt le is tölthető többféle formátumban. A Colorlovers-ről való letöltésről itt olvashattok.