A Panton választása 2012-re: Tangerine Tango, magyarul „mandarin tangó”

Kifinomult, ugyanakkor rendkívül erőteljes, drámai, vibráló és és merész szín, tele vidámsággal, életigenléssel, energiával és szenvedéllyel. Bátor, spontán, határozott, energikus és optimista.

Színkódok:

  • CMYK: 0-82-80-0
  • RGB: 221-65-36
  • Hexa kód: DD4124

Lakberendezésben hideg helyeken nagyon jótékony hatású, kisebb dísztárgyakon bátran lehet használni, de ha elég tágas a tér akkor akár falszínnek is nagyon mutatós, hozzáillő árnyalatokkal kiegészítve.

forrás: Dream to life, Lampsplus

Ha alacsony az energiaszinted, önbizalomhiányod van, vagy lehangolt vagy: segíthet feltöltődni. Ha úgy érzed nem a Te színed, akkor választhatsz egy ékszert, vagy más kiegészítőt:

forrás: fashionmagazine, purseblog, glamour

Kiadványokban, csomagolásban fiatalos és innovatív termékekhez kitűnő választás vagy ha a gondtalan életérzés és öröm közvetítése a cél. El tudom képzelni egy divatos ruhákkal, ékszerekkel, egzotikus kozmetikumokkal,  foglalkozó cég reklámanyagában, sportos (tánc!!) vagy technikai témákban.

Komplementer kiegészítője a kékeszöld, remekül érvényesül semleges színek mellett úgy mint szürke, fekete és fehér, de saját (világosabb és sötétebb) árnyalataival is biztos a siker.

A tulajdonságokra, amelyeket ez a életteli narancsvörös árnyalat képvisel mindannyiunknak szüksége van, 2012-ben talán még jobban mint eddig bármikor.