21+ x

Ezzel a címszóval indul holnap a Scrapbook.hu-n egy játék.
Segítségével új gondolkodásmódot, szokást alakíthatunk ki. Nemcsak scrapbookosoknak szól és nem kell minden alkalommal valami egyedi és feltűnő alkotást létrehozni, ezáltal nem terelődik el a figyelem a lényegről, ami maga a kitűzött cél. Az sem baj, ha kimarad 1-2 nap, újra be lehet kapcsolódni és folytatni, ahol abbahagytuk. Sokszor a fogyókúrák is azon buknak el, hogy egyetlen napra elveszítjük az önfegyelmünket és aztán ‘már úgyis mindegy’ legyintéssel feladjuk.

Először hezitáltam, hogy bekapcsolódjak-e.  Kitört a nyári szünet a kötelező dolgaimra is alig tudok időt szakítani..Amúgy pedig túlságosan sok dologban kellene változnom, nem is tudtam választani a témáim közül..De ezt most nem hagyhatom ki! Hátha most végre sikerülnek azok a dolgok, amikkel eddig csak próbálkoztam…Együtt könnyebb.

Sokat gondolkodtam. Mivel kezdjem a változást: oly sok minden lenne . Végül aztán e gondolatgomoly súlya alatt kezdem el a füzetborítón munkálkodni. Alkotás közben pedig szépen letisztult minden. (Ebből látszik, hogy mennyire működik ez az alkotásterápia)

“Carpe Diem!” Élj a mának! – ami az én értelmezésemben annyit tesz: “Ragadd meg a napot!”.. (vagy Színezd ki a napjaidat! 😉 ) Célom egyfajta tudatosság elérése, hogy jobban tudjam értékelni a dolgaimat, az önuralom fejlesztése, hogy napjaim valóban értelmesen és szépen teljenek. Már csak azért is mert az élet évekből az évek hónapokból, a hónapok hetekből, a hetek napokból, a napok órákból, az órák percekből a percek pillanatokból állnak, amiket jó volna valóban élni.   Ebben pedig benne van minden a fogyás-életmódváltás-tanulás-scrapbook-gyerekekkel való foglalkozás-házimunka-önértékelés  (nem fontossági sorrendben írtam) eszköze pedig egy jobb időbeosztás (amihez persze önuralom kell s ezzel visszakanyarodtunk a tudatossághoz…)

“Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.”
(William James)

Részletekért kattints erre a kis gombra: