Ezt az oldalt mindenképp el szerettem volna készíteni, mert bárányhimlős csak egyszer szokott lenni az ember 🙂  Ezen kívül van még legalább 5 amit muszáj lenne, mert szeretnék év végén egy történetmesélős fotókönyvet 2011-ről. Időm viszont nem sok van (azzal is rosszul gazdálkodom)

Épp ezért kapóra jött a heti CEWE kihívás, miszerint nem több mint 30 perc alatt el kell készíteni az oldalt. Talán még soha nem sikerült nekem hasonló, ha 1 óra alatt elkészültem, az már nagy sikerélmény volt mindig.

A legnagyobb problémát számomra először is az elrendezés jelenti. Hová kerüljenek a fotók, papírok, a szöveg? Ha ez sikerül, akkor pedig megkezdődik az elemek rakosgatása, tologatása, válogatása. Először telepakolom az oldalt díszekkel, elvégre ha már elkészítettem akkor használjam is őket, végül aztán mindet leszedem, mert túl soknak érzem. S bár mások alkotásain nagyon tetszik a sok díszítés, hiába minden próbálkozás, mindig visszatérek az egyszerűséghez.  Ami a fotókat illeti, mindig sajátot használok, amik – ugyan fontosak, kedvesek és jó pillanatokat rögzítenek – általában jócskán korrekcióra szorulnak. Ez sem két perces feladat.

A fenti fotót azonban nem kellett retusálni, hiszen az volt a lényeg, hogy látszódjanak a bárányhimlős pöttyök (amiből szerencsére elég kevés volt). A kontraszt és színkorrekció pedig (ha nem kell profinak lenni) akkor csak néhány másodperc. Nagyjából kész volt fejben az elrendezés is, mert előtte az inspirációs mappáimat nézegettem. A készleteim közül pedig a Moments to Remember-ben vannak témához illő pöttyös papírok, ezt is tudtam már az induláskor. Viszonylag hosszabb idő volt  a cím betűtípusának kiválasztása, és alakítása (mert nem tartalmazta az egyik ékezetes betűt), de máskor még ezzel is többet piszmogok. A végére hagytam a fogalmazást. Ezt általában előtte szövegszerkesztővel írom meg, hogy ne maradjon benne hiba, most egyből a PS-be gépeltem.

Nos hát ennyi…és tényleg nem rosszabb a végeredmény, mintha két-három órát ülök fölötte. Igazi kihívás volt, de szerintem máskor is alkalmazni fogom ezt a stopperes módszert (A házimunkánál már bevált)