Makai Anikó kezdeményezésére, a művész keze nyomán formálódó anyagot lehet bemutatni fotómontázsban. Készítettem én is kettőt.
Mindkettőben ugyanaz fogott meg. Gyerekkorom óta erősen vonzódom az apró tárgyakhoz. Miniatűrök és ékszerek.  Aprólékosság, precizitás, elmélyülés, finomság.

Bözse miniatűr blogjára nemrég találtam rá. Pontosan akkor, mikor a tündérkerthez keresgéltem inspirációt. Milyen jól mutattak volna a kisasztalon ezek az apró kenyerek, vagy a földből kihúzott sárgarépák! Persze leginkább ilyen magyarosan faragott rusztikus asztalkán 🙂
Timivel együtt azóta is naponta nézegetjük. A miniatűr tárgyak készítése igen ritka hobbi még Magyarországon A google-n csupán néhány találat rá.  Akárcsak a magyar nyelvű scrapbook honlapokra néhány évvel ezelőtt 🙂

Bomboniera blogját pedig a kezdetek óta figyelemmel kísérem, ő az unokatestvérem 🙂  Csodálnivaló tisztaság és finomság árad a munkáiból.  Nagyon komoly inspiráció özön volt számomra ezeknek a gyönyörű fotóknak a válogatása. Talán majd valamelyik eljövendő digiscrap készletemben is visszaköszönnek még e tiszta színek és textúrák vagy egy fehér hátteres oldalban fognak „megtestesülni”.