Balatonfenyves_1978_w

Örökség – ez a témája a Scrapbook.hu aktuális kihívásának.

Régi fotók tökéletes körítése a vintage, esetleg shabby chic stílusú scrapbookos kiegészítők, ám hozzám közelebb áll a minimalista irányzat, amely csak egészen finoman díszített. A régiséget inkább a papírok színvilágával, mintázatával és textúrájával valamint néhány régies képkerettel, barokkos ecsettel, kiegészítővel, jól megválasztott régies hangulatú betűtípussal szoktam hangsúlyozni.

A fenti képnél A saját papírjaimat használtam fel háttérnek, illetve a címkékhez és Icka díszítő elemeit. Betűtípusok: Cashlon Antique (címkék) és Southern Aerie (főcím).

A témán és színvilágon kívül még egy feladatot kellett a kihívásban teljesíteni. Ez pedig a liftelés. Liftelni nagyon szeretek, mert ilyenkor sokkal gyorsabban elkészülök és érdekesebb is lesz az oldal, kevésbé „kocka” mint aminél csak önmagamra hagyatkozom. Szabad másolni, de közben egyénivé lehet tenni. Én általában igyekszem ilyenkor szinte mindent átvenni, azért is mert a kigészítőket magam készítem hozzá és ezzel is tudok fejlődni.

Ezt az oldalt választottam:

 

Az oldalamon lévő fotók egy régi Balatoni nyaraláson készültek. Már nem voltam nagyon kicsi, néhány dologra emlékszem is. Arra, hogy nem volt jó idő, hogy sétáltunk, játszottunk a parton. Arra, hogy letörtünk egy egy nádat és a vízbe lógattuk, ez volt a „pecázás”. Ha fújt a szél kendőt viseltünk. 🙂

Azért is választottam pont ezeket a fotókat, mert tavaly itt nyaraltunk és a séták közben néha halvány emlékképek ugrottak be. Nem konkrét történetek, inkább érzések, illatok, hangulatok.

Elkészítése közben kedvet kaptam, hogy ezeket a régi emlékeket saját részre is feldolgozzam. (Ajándékokat több formában – fotókönyv, minialbum – készítettem már régi családi fotókból) Egy fotókönyvre gondoltam, amit szeretnék majd szépen apránként megvalósítani.

Vannak egészen régi fotóink, amiről sajnos már nincs ki meséljen, de amelynél még felidézhetők  történetek vagy legalább adatok, feltétlenül le fogom írni. Ezek igazán értékes dolgok. 🙂

Jövő héten olyan könyveket, albumokat fogok mutatni, amelyeket másoknak készítettem,  kapcsolódva az örökség témájához.

Holnap pedig egy ingyenes fontajánlóval jelentkezem.