wBalaton _retro

Ezeket a fotókat nem terveztem eredetileg megjeleníteni scrapbook oldalon. A nagy kép valójában egy gyenge minőségű fotó teli idegen emberekkel, azért kattintottam mert ez olyan jellegzetes nyári balatoni látvány. Ha jó fotó lenne, kifejezhetné a hangulatot, de nem az…No de ezért kell a scrapbook, mert azzal végül vissza tudjuk adni azt amit valójában átéltünk.

Hogyan készült?

Először a fotókat korrigáltam, vágtam a crop (vágó) eszköz segítségével úgy, hogy az aranymetszeti vonalak megjelenítése be volt állítva. Ennek köszönhetően került a bal alsó aranymetszeti pontba a piros úszómatrac és ennek következtében került arányos elosztásra a víz és az ég felülete. A másikkal ugyanezt tettem.

1

Vágás után elvégeztem a legfontosabb korrekciót. Levels vagy Curves eszközzel a legcélszerűbb.

2

Ezután következett a kedvenc részem, az effektezés. Mivel nekem a Balaton a gyerekkoromat idézi fel mindig, ezért lett ilyen retrós hangulatú.

Ehhez actiont használtam. Ami a színeit adta: Pioneer Woman – Action Set2 – Seventies.

Utána felraktam őket egy 3600×3600 pixeles alapra, méreteztem és további átalakításokat végeztem rajtuk és kezdődhetett a scrapbookozás, ami nálam ezerféle kiegészítő felpakolását, össze-vissza tologatását majd leszedését jelenti legtöbb esetben 🙂

A feliratozást és árnyékolást hagytam a végére.

Hozzávalók:

Krystal Hartley: Scriptastic stamps
Just Jamie: Splatter Brushes
Just Jamie: Splatter Brushes
Just Jamie: Splatter Brushes

Font: jamaistevie, Amatic