hattyúk

Ebben a hónapban minden szerdán egy-egy Balatonon készült fotóból hozok színpalettát. Péntekenként pedig egy-egy hozzá kapcsolódó készlet várható majd.

Nemrég írtam arról, hogy mennyire lényegesek a színek éppúgy egy digitális vagy hagyományos scrapbook oldal megkomponálásakor, mint a lakberendezésnél vagy céges arculat kiválasztásánál.

Ezeket a palettákat én ugyan véletlenszerűen hozom létre általában saját fotóimból,  csak úgy ötletadónak bármiféle kreatív tevékenységhez, de ha érdemesnek találom, akkor tovább is gondolom és el is tudom magyarázni miért jó, mire lehet még használni.

Elsőként  hattyús témával jelentkezem. Íme egy üdítő, kellemes, nyári színharmónia. A vízszöld magában foglalja a pihentető, tiszta tulajdonságokkal rendelkező kéket, ugyanakkor van benne még a sárga barátságosságából is. Komplementerével, mely a (színkör szemközti oldalán található) vörösesnarancs (a mintát a hattyúk piros csőréből vettem) ideális életteli, energikus színkombináció.  Fehérrel kombinálva a tenger hűvös végtelenségét idézi, fokozza a megnyugtató érzést, amely a kékeszöld jellemzője.

Néhány ötlet mihez használható e paletta:

Elsőként természetesen mindenféle nyári témájú scrapbook készlethez. Vízpart, nyaralás, kikapcsolódás, gondtalanság, felfrissülés, kirándulás, vízimadarak, hajózás. Ha nyár, akkor Balaton. Jövök is majd a következő hetekben Balatonos digitális freebie-vel.

Scrapbookon kívül utazással, szabadidős tevékenységgel foglalkozó cégek arculatában szépségszalonok berendezésében, fürdőszobában vagy nappaliban, kozmetikumok csomagolásában, sportos rukákon tudom még elképzelni.