Ezzel a módszerrel bélyegzőre emlékeztető hatást érhetünk el.

1. Nyissunk egy 1000*1000 pixel méretű új képet.

2. Az eszköztárban kattintsunk a szöveg eszközre és válasszuk ki a panel alsó felében megjelenő opciók közül egy egyszerűbb, jól olvasható betűtípust  és kb 75 pt méretet. A betűméret mértékegysége alapbeállításban  pixelben van, talán praktikusabb, ha már a szövegszerkesztőkben is használatos pontértéket állítjuk be.

3. Gépeljük be a szövegünket. Gépelés közben egy szövegdobozba írja a szöveget, de a kép ablakon is látjuk, illetve a rétegek párbeszédablakban is megjelent egy új szövegréteg. Írás közben módosíthatjuk az opciókat, mindaddig míg a szövegdobozt be nem zártuk. Annak bezárása után úgy nyithatjuk meg újra, hogy a rétegek párbeszédablakban duplán kattintunk a szövegréteg ikonjára. Módosításhoz a szöveg ablakban nem szükséges kijelölni a szöveget.

4. Hozzunk létre egy új, átlátszó réteget. Ezen a rétegen a téglalap kijelölő eszközzel rajzoljunk egy lekerekített téglalapot. Az eszköztárban válasszuk a téglalap kijelölő eszközt, annak opciói közül a lekerekített sarkat, melynek értékét kb. 20-ra állítsuk be.

5. A menüből válasszuk a következőt: Szerkesztés/kijelölés körberajzolása. A megjelenő ablakban állítsuk be az alábbi értékeket: vonalrajzolás, vonalszélesség: 2px, egyenletes szín. Kattintsunk a körberajzolás gombra.

6. Olvasszuk össze a rétegeket: Rétegek párbeszédablakban jobb egérgomb, látható rétegek összefésülése.

7. Alkalmazzunk szórást: Szűrők/zaj/szórás 3-4-es értékkel, gauss elmosást: Szűrők/elmosás/gauss elmosás: 5-6-os értékkel

8. A menüből válasszuk a következőt: Színek/küszöbszint. A fekete csúszkát mozgassuk jobbra vagy balra attól függően, hogy vastagabb vagy vékonyabb vonalakat szeretnénk.

9. A fehér hátteret tegyük átlátszóvá: Színek/Színből alfa. (5. kép)

10. Mentsük el png formátumban és használjuk scrapbook oldalunkon!

Bélyegző készítése gimp-pel