Év elején indult egy fotós kihívás a CEWE kreatív csoportjában, aminek lényege, hogy minden nap egy adott témában kell készíteni fotót. Csak kipróbálni terveztem, de annyira megtetszett, hogy végigcsináltam a januárt és a február is hamarosan lezárul.

Nagyon motiváló, hogy sokan csatlakoztunk a facebookos közösséghez és témák is tetszenek. Scrapbookosként elsősorban mindennapjaim dokumentálása a célom, ezért igyekszem úgy értelmezni ezeket, hogy erre is jó legyen. Néha ez azt is jelenti, hogy a mindennapjaimat igazítom a témákhoz. Például nem véletlenül főztem pont paradicsomlevest az Egy szín: piros napon, azaz január 25-én. (A második fogás szintén piros milánói makaróni volt).

25. Egy szín: piros. Paradicsomleves nagylànyom kívánságára. #cewe365 #red #colors #food #dinner

Thurzó Katalin (@7szindizajn) által közzétett fénykép,

2009 óta minden évünkről fotókönyv készül, de néha úgy érzem jó lenne valami, amibe nem csak digitálisan szerkesztett oldalak kerülhetnek, hanem ha kell más is: rajzok, jegyzetek, jegyek, címkék s emellett bővíthető is. Aminek nem kell tökéletesnek lenni, nem időigényes, mégis vonzó.

Van valami, amit úgy hívnak smashbook. Általában fűzött könyv üres lapokkal, vagy spirálfüzet, de akár házilag kialakított album is lehet lefűzhető lapokkal. Pont a rugalmasság a lényege, mert lehet benne tervezni és dokumentálni is, bármilyen témában. Lehet bele írni, rajzolni és ragasztani is. Beleteheted a bevásárlólistádat vagy a mozijegyet is emlékbe. Lehet szép szabályos, de lehet laza és rendetlen. Teljesen mindegy, a Tied, magadnak készíted, legyen olyan amilyennek szeretnéd.

Van egy ősidőkből származó A5 méretű igen vaskos lefűzős dossziém, ebbe vásároltam lefűzhető fóliákat és úgy gondoltam, idén ez fogja átvenni a napló szerepét.

Cél, hogy minél gyorsabb és tartalmasabb legyen és rugalmas, kötetlen emléktároló. Ezért aztán most kiadványszerkesztő programmal megterveztem az A5-ös sablont a fenti fotós project tárolására amibe aztán villámgyorsan fel lehet tölteni a képeket, szöveges listákat.

Ki is próbáltam, hogy fog kinézni:

bemutato

Személyes emlékeimen kívül inspirációt is fogok itt gyűjtögetni, például idézeteket így:

wajto