wcseresznye

Hozzávalók:
Készlet: Ju Kneipp Designs – Berry Sweet, Love is a Verb
Font: Kenyan Coffee

Nem régiben találtam egy hibrid képeslap elkészítését bemutató bejegyzést Ju Kneipp blogján, nagyon inspiráló volt. Olyan csodaszép készletei vannak, nekem is van kettő belőlük, de valahogy sosem tudtam velük mit kezdeni. Hagyományos scrapbookból ismerős az érzés (minden kezdő átesik ezen), hogy egyszerűen sajnálok belevágni a papírba, nem merem használni a díszeket, mert úgy tökéletesek, ahogy megalkották őket. Ritkán, de megesik, hogy digitális készlet esetén is felmerülnek ilyen irracionális gondolatok. (nem mintha bármi kárt tudnék bennük bennük, hiszen ez a digitális scrapbook nagy előnye, hogy bármennyiszer fel tudjuk használni ugyanazt az anyagot)

Szóval, amikor megláttam ezeket a készleteket használat közben, kedvem támadt kipróbálni. Kerestem egy hozzáillő fotót.

A fénykép kapott egy szűrőt, a neve Fresh and Colorful. Ezekhez a nyári, napos, vizes témákhoz tökéletesen jól passzol, kiemeli a friss színeket és a vízcseppeket. Ezután kicsit visszavettem a telítettséget a Soft and Faded actionnal. Mindkettő ugyanabban az Action készletben található: Ingyenesen letölthető innen: Pioneer Woman Actions Set I. – II

Ilyen volt:

pw_action_before

Ilyen lett:

pw_action

Átalakítás után pakolászni kezdtem. Elsőként a fotót helyezem el a kép bal oldali és az alsó harmadolóvonalak közelébe, beillesztettem az összes hozzáillő kelléket és tologatni kezdtem. Ezután tettem rá a háttérpapírokat, nem tudtam dönteni kettő között ezért aztán trükkösen megoldottam, hogy egyik se maradjon ki.

Utolsó előtti lépés a címfelirat készítés, amelyhez a Kenyan Coffee fontkészletet használtam. A megfelelőre méretezett felirat végül vágómaszkként szolgált (egy natúr papírt és fölötte egy csipkét vágtam formára)

A végére, miután minden a helyére került, az árnyékolás maradt.

Nagyon jó kis stílusgyakorlat volt számomra, mert általában nagyon kevés díszítő elemet használok, ez a rétegzés, pakolászás nem annyira az én világom. Újból sikerült kicsit átlépnem a scrapbookos komfortzónám határát, érdemes volt 🙂