434d2b0e58fd11e3beb1128b9623b8b7_8

Idén elkezdtem én is használni az Instagram szolgáltatását, ha már régebben írogattam róla.

Én azért szeretem mert erősíti bennem a scrapbookos hozzáállást. Azaz emlékeztet a pillanatok átélésének és megőrzésének fontosságára.

Ritkán szoktam azonnal megosztani a képeket, szeretek válogatni közülük. Szeretem benne, hogy akármilyen gyenge is a minőség, ha jó a nézőpont és kompozíció, akkor a hangulathoz illő szűrő segítségével majdnem úgy visszaadja az élményt, mintha jó fotóról lenne szó.

Képes napló – ezt jelenti nekem főleg az Instagram. Egyébként a Facebookot is erre használom az értékesebb információk közvetítése mellett.

A Facebookon csatlakoztam a December napjai scrapbookos csoporthoz, ahol nagyon különleges karácsonyváró albumokat készítenek és mutatnak meg  a lányok. Bár eredetileg nem volt tervben (ugyanis kicsit tartok az egy hétnél hosszabb távú folyamatos projektektől), itt mégis kedvet kaptam hozzá.

S bár amibe én kezdtem bele igencsak távol áll az ilyen valóban művészi színvonalú alkotásoktól, mint Dianáé (itt nézd meg!), mégis sok örömet okozott számomra.

A többiek régi könyveket használnak erre a célra, s miután végigvizsgáltam a könyvespolcot és még a legolcsóbb sosemolvasott ponyvát is sajnáltam magamtól, rábukkantam egy régi telefonregiszterre és eszembe jutott, hogy van olyan, hogy smashbook.

A smashbook egy olyan karikás vagy spirálkötéses üres füzet, albumalap, amelybe kedvünkre ragaszthatunk, írhatunk és rajzolhatunk. Persze ezt is lehet színvonalasan, mégis jóval kötetlenebb bárminél. (Ide kattintva láthatsz néhány példát rá)

Néhány röptében elkapott insta-pillanat:

acb59224579611e38efc12bd4154f07b_8

ab4c90be664f11e3a78d12f4d430b315_8

fe2ae9a2664f11e39a00129ce97e08e3_8

Ezen kívül még szeretnék megmutatni valamit, amit kipróbálni nagyon érdemes, ha szereted a  porcelánfehér karácsonyi díszeket.

Lehet hogy már ismered is, hiszen nagyon népszerű volt ez a bejegyzése Dühös Mókusnak: Így készíts hófehér karácsonyfadíszt szódabikarbónából.

Szódabikarbóna, keményítő és víz kell hozzá mindössze, amit jó sűrűre főzünk és azonnal becsomagolunk. Kihűlést követően mi sok csillagot formáztunk belőle, amelyek a gerendán futó girlandra fognak kerülni. S ha marad, talán a fára is az ezüst és arany mellé.

bce7ce6e666e11e3a9d7123459e28cd8_8

Még szebb lenne, ha kevertem volna bele fehér csillámport, de nem akartam, mert ezt a nyújtódeszkát fogom használni a mézeskalács sütéshez is néhány napon belül és nem biztos, hogy a csillámport teljesen le tudom mosni.  Viszont pici hógolyókba belegyúrtam egy keveset, ami az adventi asztaldíszbe került végül, hogy még csillogósabb legyen. A tobozok mellett látható a képen:

adventi asztaldísz

Ha karácsonyi inspirációra van szükséged, nézd meg a Pinterest gyűjteményemet.

(S ezzel az összes általam használt és kedvelt közösségi oldal bekerült e szösszenetbe)

Végül egy régi freebie leporolva. Töltsd le a képre kattintva:

Kellemes  ünnepi készülődést kívánok!