Szeptember 30-ig még kedvezményesen elérhető a Haladó online digitális scrapbook tanfolyam, illetve kezdők számára a Kezdő és haladó online digitális scrapbook tanfolyam.

Múlt héten ígértem további részleteket, íme!

Kezdő tanfolyam

Fotókat színezünk. Ugyanaz a kép, mégis más hangulat:

fotoszinezes

Megváltoztatjuk a színek telítettségét, kontrasztot növelünk:

kontraszt_telitettség

Gyorslapokat használunk:

gyorslap

Bemutatom a template (sablon) használatát. A template sima színtelen, formákra vágott, előre elrendezett rétegekből áll. Ezeket a rétegeket cseréljük scrapbook kiegészítőkre, saját fotókra, szöveget írunk rá. Ilyen volt, ilyen lett:

template

Az alábbi oldalt önállóan fogod elkészíteni egy üres lapból kiindulva. Nem egyszerű ilyen egyenletesen és pontosan elrendezni az elemeket. Árnyékkal dimenziót adunk a képnek. Segítek benne!

oldal

Haladó tanfolyam

Fotó keretezési módokat tanulunk. Nemcsak az általam készített keretek használatát mutatom be, hanem azt is hogyan alkothatsz ilyeneket saját magad GIMP-pel:
fotókeretezés

Fotóátalakítási lehetőségek. Vintage, fekete-fehér, festmény, rajz, szelektív színezés és társaik.

fotomanipulacio

Textúrázás, blending: Az első képen egy grunge a másodikon egy bokeh textúrát használtam külön rétegen a fedési módokkal kísérletezve. Ezt is megtanítom Neked:

tetturazas

Itt a GIMP beépített lehetőségeit hasznosítjuk textúrák képzésére:

texturak

Ez az én kedvenc csónakos képem lomo stílusban:

w_lomo

Különféle scrapbook stílusokban alkotunk oldalakat. Vintage, minimál, shabby chic, art. Ezek másféle kiegészítőket és technikákat igényelnek. Kezedbe adom az iránytűt, hogy megtalálhasd a saját stílusodat!

sb_oldalak

konyv_kesz

A tanfolyam végén képes leszel Te is ilyen papírkészletet tervezni:

papirkeszlet

Kapsz DVD-t rengeteg készlettel, hozzáférést egy zárt weboldalhoz és facebook csoporthoz, tippeket, ötleteket, inspirációt. Tanulhatsz lépésről-lépésre leírások és/vagy oktatóvideók segítségével.

Kíváncsi vagy? Kattints ide!

Ha további információkra van szükséged a döntéshez, ha szeretnél mást is megtudni kérdezz itt egy hozzászólásban!