Ebben a leckében az előző bejegyzések alapján elkészített téglalappal fogunk valamit csinálni, ami illik a scrapbookhoz.

1. Nyissuk meg a téglalapot

2. Válasszuk a szövegíró eszközt. A fontkészletek közül válasszunk valamilyen gépírásra emlékeztető díszbetűt. A Plastique betűkészletet választottam, amelynek domborítás nélkül és térbeli hatása van. 16 pontos méretben épp ráfér az alapra. A színek közül pedig valamilyen elütő színt. Pld fehéret, ha sötétkék a hátterünk.

3. Írjunk valamit. (Ez a fontkészlet nem tartalmaz ékezeteket, így lehetőleg olyat, amihez nem kell ékezetes betű)

4. A shift segítségével jelöljük ki a rétegek panelen a szöveg és a téglalap rétegét. Felül a vezérlőpanelen a függőleges, majd a vízszintes középvonal igazítására kattintsunk egymás után, így a szöveget pontosan középre helyeztük.
(Erről a funkcióról többet megtudhatsz Krisssz leckéjéből a CEWE haladó fotókönyv oldalán. Én is tőle tanultam 🙂 )

5. A rétegek panelen kattintsunk duplán a szövegrétegre. A bevésés és domborítás rétegstílust válasszuk, azon belül pedig a domborítást.

Változtassunk az alapbeállításokon. Mivel fehér betűket használtam, az árnyékmód színét nem változtatom meg, csak az átlátszóságát veszem vissza úgy, hogy minél természetesebb hatása legyen.

6. És a végeredmény:

Kicsit műanyag, de egészen jó, nem?
Gyerekkoromban nagypapámtól kaptunk mindig ilyen domborított betűs szalaggal felcímkézett saját készítésű ajándékokat. 🙂

A jövő héten ugyanezt meg fogjuk ismételni a GIMP-pel!