Hétfőn a képek átméretezéséről volt szó, most egy letölthető facebook borítókép sablont hoztam.

Jellemzők:

  • Formátuma: psd
  • Zip file mérete: 1,48 MB
  • Képméret: 828×315 pixel

Így használd:

Valamennyi elemet külön rétegen találod, így a fehér keretet és az árnyékot is, így GIMP-pel is könnyen szerkeszthető. Méréssel és elhelyezéssel nem kell foglalkoznod, ha eredeti formájában használod a template-et, de ha szeretnéd átszerkeszteni a képeket egy kis segítség a formázáshoz:
– képkeret: fehér, 4 pixel
– árnyék: fekete, mérete 1 pixel, távolsága: 0 pixel (tehát körben egyenlően látható akár egy keret)

Használhatod fehér kerettel, vagy anélkül.

Külön jelöltem a profilkép helyét. Monitoron ezt a nézetet látod. Azonban, ha szeretnéd, ez alá is tehetsz képet, ugyanis a mobiltelefon kijelzőjén a profilkép középen helyezkedik el, bár ott a fejléckép nem látszik teljes szélességében, két oldalán egy-egy sáv hiányozni fog, de így is jól mutat.

Az alsó fotóhelyekre olyan képeket érdemes tenni, amelynél nem baj, ha ki van takarva egy-egy részlet, ugyanis a neved és a facebook egyes menüpontjai a kép fölé kerülnek majd, ha feltöltötted. Azt is ajánlatos figyelembe venni, hogy a nevedet fehérrel írja ki a Facebook.

Ha kész a formázás, érdemes még a fájlméretet takarékosabbá tenni, amit a Tinypng alkalmazásával tudsz elvégezni. Ha png formátumba mented a fejlécképet, az a facebookon jobb minőséget fog eredményezni.

Töltsd le itt!

Freebie download here!

Színes hétvégét kívánok! 🙂