Év elején elhatároztam hogy idén

  • többet fotózom
  • többet scrapbookozom
  • időnként átlépem a komfortzónám
  • új dolgokba kezdek
  • és néhány régit folytatok

A folytatandó régiek közé tartozik az is, hogy hónapról-hónapra készítek egy-egy összefoglaló oldalt, amelyek aztán a 2013-mas fotókönyvben fognak helyet kapni.

Ez a januári

w_januar

ez pedig a februári történetmesélős oldalam:

w_februar

Mindkettőhöz a fekete-fehér készletem hátterét használtam fel, kiegészítve néhány saját készítésű elemmel. A címfelirat krétás fontkészletből van, Clementine sketch. (Ha szeretnél több ilyen fontot letölteni, kattints ide az ajánlóhoz)

Az álmom az, hogy hetente, sőt naponta készíthessek ilyeneket, de ez egyelőre nem reális cél, mert annyi minden mással is kell foglalkoznom, így ezzel és havi 1-2 örömscrapbook-kal (holnap mutatok egyet!) elégedett vagyok.

Az események visszahívásában és megörökítésében  az alábbiak segítenek

  • A fotókat gyakran letöltöm, letöltés után azonnal szelektálom és egy logikus rendszerben tárolom
  • Van egy könyvem, amelyben az engem ért örömteli, szeretem dolgokat listázom minden évszakban (ha kapcsolódik dátum-hoz, azt is hozzáírom)
  • A határidőnaplómat nemcsak tervezésre használom, hanem minden más esemény rövid dokumentálására is. (Hol voltunk, ovis, iskolás programok, munkák stb).
  • Következő hónap elején pedig előveszem ezeket és az év elején készített sablon átszabásával beillesztem a kiválasztott fotókat és listaszerűen felsorolom az eseményeket. Így maga az összeállítás nagyon gyors, mindössze fél órát vesz igénybe. (Ilyen sablonokat a jövő hét után újrainduló kezdő digitális scrapbook tanfolyam résztvevői is kapnak)

Azt gondolom, hogy egy ilyen terv megvalósításába akkor is belevághatsz, némi scrapbookos tapasztalatszerzést követően, ha nagyon elfoglalt vagy. Nagyon-nagyon jó visszanézni, hogy az az életünk, amely máskülönben lehet hogy szürkének és egyszerűnek tűnik, valójában mennyire színes. Ilyenkor jön újra és újra a felismerés, hogy a hétköznapi pillanatok valójában milyen értékesek és felejthetetlenek, rájövünk, hogy  mi az ami igazán számít. Az ilyen oldalakból összeállított könyvek, pedig évről-évre egyre értékesebbek lesznek. Én ezért (is)  szeretek scrapbookozni. 🙂