Bár a könyvet még nem sikerült elolvasnom, nem szerettem volna kimaradni ebből a különleges kihívásból, amely a Scrapbook.hu és a Kossuth könyvkiadó közös pályázata. Úgy éreztem, hogy nekem is hozzá kell tennem egy elemet ehhez a csodálatos kirakóshoz 🙂

Az interneten keresgéltem könyvkritikákat, idézeteket Laini Taylor: Füst és Csont leánya regényével kapcsolatban, s végül az álom és ajtó vonalon indultam el.

Jankánál találtam ezt az idézetet, ami megfogott, amivel azonosulni tudtam:

„Álmaink rejtett titkaink hordozói. Minden mese egy rejtekhely. A fantázia köntösébe burkolt, életbevágóan fontos titok.”
Eginald Schlattner

Az ajtó mint szimbólum mindig is nagyon közel állt hozzám,  s mivel időnként álmodok ajtókról (ahogy azt az oldalon is leírom), így ezt ragadtam ki. Belegondolva – közvetve – a scrapbookozáshoz is egy ilyen álombéli ajtó kinyitása vezetett el. Úgy 7 évvel ezelőtt fontos döntést hoztam meg egy álmom segítségével és most itt vagyok 🙂 Még mindig …

Az oldalra végül ez az idézet került:

 „Bárhová ment, amikor az ajtó bezárult mögötte, a kapcsolata megszakadt a bolttal. Bármiféle varázslat működött is, azon a másik helyen történt – másutt, ahogy Karou gondolatban nevezte –, és erről az oldalról nem lehetett előidézni.”
Laini Taylor

A látványt, a kollázsos – vintage -fantasy stílust, a színeket pedig az alábbi videó inspirálta:

 

Felhasznált elemek: Deca Designs, Stockgraphicdesigns, Diana Designz, Axeraider, Graphics Fairy, fantasy-art-workshop.

A többi alkotást itt nézheted meg! Érdemes!