wtavaszHozzávalók: Vinnie Pearce – Floral Mask, Pink Sample Collection paper – solidStudio Rosey Posey – Things (freebie) Font: Southern Aire

Az áprilisi fotótémák közül nem lehet kihagyni a virágokat, a CEWE múlt heti kihívása pedig a lehető legjobb időben került sorra.

A fotón öreg cseresznyefánk látható, amely nagyon édes, fekete cseresznyét terem. Ezen tanultak meg a gyerekeink fára mászni, és annak idején nekem is kedvenc helyem volt a kertben.

Biztosan említettem már, mennyire kedvelem az art-journal és mixed media jellegű képeket. Ehhez kapcsolódóan szeretnék majd két tervezőt ajánlani, de előbb egy rövid magyarázat a fenti kifejezésekhez.

Art-journal: művésznapló. Lehet bármilyen – rajz, kollázs vagy a kettő vegyítése kötetlen, szabad stílusban írással kiegészítve. Voltaképpen maga a scrapbook is az.
Mixed media: vegyes technika. Különféle anyagok és képzőművészeti technikák ötvözése. Mixed media oldalakon használhatunk bármilyen festéket (akril, akvarell, olaj, porpasztell, olajpasztell, stb) és mindenféle anyagot amit egy alapra rá lehet helyezni (papír, textil, fém..) Scrapbook oldalaknál is alkalmazzuk.

Amikor digitális alkotással kapcsolatosan említem e kifejezéseket, akkor a fentihez hasonló kinézetű oldalakra gondolok, hiszen itt is – látszólag – többféle technika van ötvözve (festés, varrás, ragasztás, bélyegző..)

Több – általam nagyon kedvelt – dizájner is dolgozik ezekkel az eszközökkel. Kettőjüket ajánlom most. Mindkettő teljesen más stílust képvisel, mégis közös bennük a fent említett irányzat és az.

Vinnie Pearce, készleteiben vízfestmények, szinte tapintható textúrával rendelkező hátterek és a fotómaszkok igazán különlegesek. Mostanában vannak olyan díszítő elemei, amelyek több rétegből állnak és tetszőlegesen szétválaszthatóak vagy átszínezhetőek, például összetett képkeretek vagy a fent említett vízfestmény jellegű grafikák. Inspiráló nézegetni a galériáját, és érdemes a hírlevelére is feliratkozni. Letisztult, kifinomult, ugyanakkor modern is. Ha az ő készleteit használom, mindig nyugalom, belső béke tölt el.

Studio Rosey Posey. Az ő alkotásai közt is láthatunk kollázsokat, mixed media képeket, de egészen más stílus. A cseresznyevirágos oldalamon a legutóbbi freebie-jét használtam.  Szeretem benne a sok színt, a vagányságot, lazaságot, feltűnést, gyakran készít vintage (régies) elemeket is. Jót tesz nekem. Mert nem vagyok vagány, laza és feltűnő, de mégis néha szeretnék kibújni a bőrömből, ilyenkor kicsit sikerül is 🙂 És ennél a pontnál meg kell említenem még Ildit (Rucola Design) – akinek a készletei és képei szintén hasonló hatással vannak rám.