Nagyon jó dolog a blogoknál, hogy a bejegyzésekre közvetlenül lehet reagálni. Egyes helyeken szinte fórumként működik ez a rész, hosszú párbeszédek alakulnak ki. Nagyon jó érzés, ha nem csak én írok, hanem látom, hogy olvassák is.

Hogy hogyan lehet hozzászólni az megtalálható, de tudom, hogy vannak akik kezdők a blogok olvasásában és nem tudják, hogy hová kell kattintani és vannak egyéni beállítások is, amit meg szeretnék magyarázni, hogy mire szolgál.

Megjegyzés részhez kétféleképpen tudsz hozzáférni:

1. A bejegyzés címére kattintasz duplán, ekkor csak az adott post fog látszóni (a többi addig látható bejegyzés eltűnik a képernyőről), ennek az alján lesz kinyitva az a rész, amibe írni lehet

2. Ha a több bejegyzés látszik,  mindegyiknek a  tetején van egy olyan hogy X comments. Erre kell duplán kattintani.

Kattintás után felugró ablakként jelenik meg az alábbi:

A név és az emailcím kötelező adat.  Névként becenevet is megadhatsz, ez meg fog jelenni. Az e-mailcím valós legyen, ez viszont nem látszik sehol, csupán arra szolgál, hogy ne árasszák el az oldalt a spam-ek. Nem fogom őket gyűjtögetni és kéretlen levelekkel bombázni a postafiókodat 🙂

A honlapod címét nem kötelező megadni, de praktikus. Ha megadod és később az elmentett hozzászólásban  a nevedre kattintanak, akkor eljutnak a Te oldaladra is közvetlenül.

A nagyobb szövegdobozba írhatsz hosszabb szöveget is.Ha egy linknél többre hivatkozol a hozzászólásodban, az moderálásra kerül. Ez szintén a spam-ek kiszűrését szolgálja. Végül mentsd el a submit gombra kattintva.

A következő bejegyzésnél remélem hasznát veszed ennek a kis leírásnak 🙂