A pénteken megjelent húsvéti készletemhez tartozik egy abc is. Nem teljes, mert csak az angol ABC nagybetűit tartalmazza. Viszont  kiegészíthetjük őket. Meg is mutatom hogyan. 🙂

Szükség lesz hozzá a következőkre:

 • a tojás alakú gomb a készletből (ha nincs meg a készlet, természetesen bármilyen fehér alap megfelel)
 • rainbow_easter színpaletta (itt letöltheted és útmutatást is találsz arról hogyan tudod használni)
 • Springsteel betűtípus (erről a hétfői bejegyzésemben találsz infót, ha nem láttad, nézd meg feltétlenül, mert egy játék is tartozik hozzá)
 • egyenetlen szélű, vízfestéket utánzó ecsetre. Ilyeneket a legtöbb gyűjteményben találni fogsz. Pld: Brusheasy (a keresőbe írd be: watercolor)

A betűkészlet készítésének titka pedig a következő:

 1. Nyisd meg a gombot és készíts róla másolatot! (Az eredetit zárd be)
 2. Válaszd ki a Színtárból (Swatches) a rainbow_easter nevű palettát
 3. A betűtípusok közül pedig a Springsteel fontot, melynek méretét állítsd 72 pt-re. A szövegíró eszközzel írd le a kívánt karaktert fehér festőszínnel.
 4. A rétegek panelen válaszd ki a gomb és a betű rétegét (shift + kattintás), a mozgató eszközt kiválasztva a felső panelen kattints a függőleges, majd vízszintes középre helyezés ikonjaira.
 5. Hozz létre egy új, üres, átlátszó réteget és válaszd ezt ki a rétegek panelen. Az ecsetek közül válasz egy olyat, amelynek egyenetlen a széle (pld vízfestéket utánzó ecsetek), állítsd be 300 kpt körüli méretre. Ezzel az ecsettel a színtárból válaszd ki sorra a színeket és fesd össze a tojást.
 6. A festékes rétegen jobb egérgomb segítségével legördített helyi menüből válaszd a vágómaszk hozzáadása menüpontot.
 7. Készíts másolatot a szövegrétegről és helyezd a festékes réteg fölé (a festékes réteg a két szövegréteg között legyen). A felső szövegréteghez adj hozzá rétegstílust
 8. Vetett árnyék:
 9. Belső ragyogás:
 10. Bevésés és domborítás(a fényesség kontúrhoz – rolling slope descendig) :
 11. Kontur:
 12. Szatén (kontur: gauss):

Végül mentsük el png formátumban. Ha később más betűket is szeretnénk vele előállítani, akkor feltétlenül tartsuk meg psd formátumban is.