instagram template

Instagram fotókhoz készítettem ezt a sablont, mely 30×30 cm-es méretben nyomtatható.

Az egyes négyzetek kivehetők, illetve helyettesíthetők, papírokkal, feliratokkal díszekkel. Így készült a hétfőn bemutatott januári összefoglaló project life oldalam is.

Arra is figyeltem, hogy méretük pontosan megegyezzék az instagram fotókéval. Tehát, ha lemented a gépedre ezeket az instagramra feltöltött képeket és új rétegként behúzod, akkor nem kell már átméretezni, sőt még a vágómaszk használatát is elhagyhatod. Fantasztikusan gyors lesz az oldal összeállítása. 25 fotó egy oldalon azért más módszerrel nem lenne olyan egyszerű! Természetesen használhatod digitális fényképezőképpel készített fotókkal is.

Ami a nyomtatást illeti, leginkább 30×30 cm-es fotókönyvhöz optimális, de még 21×21 cm-eshez is megfelelő, ha olyat szoktál (az enyém ekkora lesz). Kisebb méretben már nem jól látható. Mivel igen kevés kifutót hagytam az oldalon, ha cewe fotókönyvet készítesz, akkor az ilyen oldalakat ne illeszd a háttérbe (legyen egy fehér keret körülötte). Ha fehéren hagyod a hátteret, nem töltöd ki háttérpapírral, akkor ez a fehér keret még látszani sem fog.

Faliképnek is jó!  Így tervezd meg:

  • Vásárold meg előre a keretet. Például az IKEÁ-ban a Ribba képkeretek közt találsz négyzet alakút is.
  • Mérd le, hogy pontosan mekkora kép illeszthető a keretbe! Azt is, hogy ebből mekkora részt takar el a külső keret.
  • Az elkészített jpg képet a képszerkesztő programban méretezd át úgy, hogy cm-ben egyezzen azzal a résszel, ami a képkeretből kilátszik.
  • Nyiss egy új képet abban a méretben, amely a képkertbe illeszthető.
  • Ebbe az új képbe illeszd be az átméretezett oldalt. Helyezd középre. Mentsd el jpg-ben.
  • Nézd meg milyen méretben lehet fotót rendelni, ami a képkeret méretéhez legközelebb áll. (Négyzet alakú fotót sajnos nálunk nagyon kevés helyen nyomtatnak). Válaszd ki ezt a szabvány méretet. Pld 30 cm-es keret esetén 30×45 cm-es.
  • Nyiss egy új képet ebben a méretben. Illeszd be az előzőleg elmentett jpg képedet, helyezd el úgy hogy vízszintesen középen legyen, függőlegesen pedig pont olyan távolságban legyenek a margók+kifutók mint két oldalt. Ezt mentsd el jpg-ben, és küldheted nyomtatásra.

Talán elolvasni bonyolult, de menet közben világossá válik 🙂

Remélem, hogy hasznosnak találod ezt a sablont a kiegészítő információkkal együtt.

Ha szeretnél még instagram sablonokat másféle elrendezésben is, egy like-kal jelezheted itt a weboldalon, vagy facebook oldalon. Köszönöm! 🙂

Itt töltsd le!

Freebie download here!

Update (2017.03.30) Az Instagram fejlesztése miatt ez a sablon már csak a hagyományos módon használható (azaz nincs méretegyezőség, így átméretezés minden esetben szükséges, ami némiképp meghosszabbítja a folyamatot.

Mentés

Mentés