w01Instagram

Néhány éve elhatároztam, hogy én is elindítok magamnak egy leegyszerűsített project life jellegű rendszeres scrapbookozást havi összefoglalók formájában, mert nagyon értékesnek és fontosnak gondolom ezt a fajta megközelítését az emlékmegőrzésnek. Sajnos csak egyszer sikerült rendesen befejeznem.

Most azonban kitaláltam egy hiperkönnyű kivitelezést. Mivel rászoktam az instagram-ra és a mobilfotózásra, ez szinte rutin már nálam és mindig kéznél van, ebből adódóan instagram fotókból állítom össze az oldalakat. Az eseményeket jegyzeteimből, naptárbejegyzésekből illetve a fotókból – listaként rögzítem az oldalon (így fogalmazni sem nagyon kell)

Készítettem egy sablont,  pontosan instagram méretű fotókkal, így még vágómaszkot sem szükséges alkalmazni, egyszerűen behúzom a gépre másolt fotókat a megfelelő helyekre. Ha üres négyzet maradna, azt ki lehet tölteni szöveggel vagy mintás papírral. Persze megfelelőre méretezve vágómaszkkal rásegítve rendes digitális fotókat is fel tudok használni.

Ezen a héten az instagram a téma a facebook oldalon, de itt a blogban is várható felbukkanása, pénteken a szokásos ajándék formájában.

Ha nem akarsz lemaradni róla iratkozz fel hírlevélre, kérj napi vagy heti értesítést a blogbejegyzésekről. Az oldalsávban jobbra fent találod a lehetőséget.

Az én instagram profilomat pedig itt találod.