Családi történetmesélés instagram fotókkal.

Korábban is törekedtem a rendszeres – project life típusú – oldalak készítésére. Ezt idáig egyetlen évben sikerült végigvinnem havi beszámolók formájában. Persze nyaralások, kirándulások, különféle hangulatok, hétköznapok mindig megörökítésre kerültek, de ezek az összefoglalók mégiscsak hiányoztak az eddigi fotókönyveimből.

Idén úgy tűnik, végre sikerült megtalálnom a számomra legegyszerűbb és legidőtakarékosabb megoldást, remélem így már nem lesz semmi akadálya ennek sem.

A következő részekből áll:

1. Az Instagram alkalmazás, amelybe feltöltöm a jobban sikerült és fontos mobilfotóimat. Lehet írni hozzájuk megjegyzést is, hogy később is tudjam miről szól, mit gondoltam akkor. Nem azonnal, hanem inkább esténként, naponta egyszer szoktam ezeket megosztani.

0001instagram

2. Egy sablon, melynek mérete 3600×3600 pixel (30×30 cm-es oldalakhoz ideális). A benne lévő piros négyzetek jelzik a fotók pozícióját. Az Instagramról töltöm le a képeket a képszerkesztő programba új ablakban nyitom meg, majd egyszerűen áthúzom/átmásolom a sablonba. Méretük pontosan megegyezik, így az átméretezéssel sem kell tölteni az időt, sőt vágómaszkot sem feltétlenül szükséges alkalmaznom, mert egyszerűen az árnyékkal már ellátott piros négyzet fölé helyezem a bemásolt fotót és kész. Az alap sablont letöltheted egy korábbi bejegyzésből, ahol egyéb felhasználási ötleteket is találsz. Hamarosan megosztom a szöveges verziót is, de ebből is könnyen ki tudod alakítani.

instagram template

3. Ez a napló, amelyben címszavakban feljegyzem a legfontosabb eseményeket.

Februári összefoglalóm:

w02Instagram

 

Próbáld ki Te is! 🙂

Ha még nem értesz képszerkesztő programokhoz, de szeretnéd Te is ily módon megörökíteni, színesebbé tenni az életedet, ajánlom szeretettel az újrainduló online digitális scrapbook tanfolyamokat, amelyekre március 15-ig jelentkezhetsz.