Van nekem vagy 7 különféle méretű füzetem. Mindig úgy indítok, hogy kinevezem őket ennek vagy annak: háztartási füzet, marketing leckék, képszerkesztés, tipográfia ötletek, rajzolás, stb, de próbálkoztam már naptár írással bullet journal stílusban. A vége mindig az, hogy összekeverem őket és lesz egy halom félig teleírt, csúnya füzetem, amiben úgysem találok meg semmit.

Most teszek egy próbát a filofax-al. Volt eddig is egy kis méretű, még az ősidőkből, ami már legalább 20 éves. Tavaly kaptam bele naptárat. Ez mindig nálam van, viszont túl sok minden nem fér bele. Most pedig rendeltem magamnak egy nagyobb A5-ös méretűt.

És már van hozzá való lyukasztóm is. (Rapesco)

Ezáltal pedig úgy érzem, lehetőségeim megsokszorozódtak. Mert ebből kivehetek lapokat, ha mondjuk csúnyán írok, bele is tehetek, olyat amit szeretnék, de gyárthatok bele saját naptár lapokat és inspiráló idézeteket is.

Elsőként az iskolás naptárat próbáltam ki benne, mert éppen szülői értekezletre mentem.

Kinyomtattam kétoldalasra füzetnyomtatással. Ha bal oldalon lyukasztunk lényeges, hogy a kötés a jobb oldalra kerüljön, mert így marad majd a bal oldalon nagyobb hely:
iskolas-naptar-nyomtatasa

Ezután középen szétvágtam a lapokat, így lett az A4-ből A5 és így került minden hónap külön oldalra.

A lyukasztóval volt egy kis gondom, nem volt egyértelmű, hogy A5-ös lapok esetében hogy kell használni. Aztán rájöttem, hogy forgatni kell. Először az A oldal alját illesztem a lyukasztó jelöléséhez (jelen esetben ez a szeptemberi hónap volt), ezt követően megfordítom és a B oldal tetejét illesztem oda (ez most az augusztusi hónap volt, mert nem csak egy lapot, hanem az egész köteget egyszerre lyukasztottam)

Így:

rapescoa5-re

Az iskolás naptárat töltsd le itt:

folder