Ismét egy inspirációs szösszenet, amiből mindig előre sejthető valami a következő (pénteken megjelenő) készletemből 🙂

Fotók a Pinterestről:

A kávét nemcsak nézni, szagolni és ízlelni lehet, hanem festeni is szoktak vele.
Ez múlandó, de nagyon szép és finom:

De létezik másféle kávé festés is:

Mi 3 évvel ezelőtt próbáltuk ki ezt először a gyerekekkel, Kathy Barbro instrukciói alapján amiről akkor tudósítottam is a régi blogomban.
Instant kávét használunk hozzá, amit fel kell oldani kevés vízben. Ecsettel először a körvonalakat vázoljuk fel, majd kitöltjük kávészínnel. A sötétebb részekre sűrűbb keverék jutott, a világosra pedig vizesebb. A rétegzéssel is lehet kísérletezni:

Azt akkor nem tudtam, hogy a kávéval való festést néhányan művészi szinten végzik.

Andrew Saur and Angel Sarkela-Saur egy kávéházban rendezték meg első kiállításukat. Innen jött az ötlet, hogy a kávét használják alapanyagként műveikhez. Több kísérlet után a vízfestés technikája vált be. Az alábbi képre kattintva eljuthatsz weboldalukra, ahol nemcsak megcsodálhatod a kávéfestményeket, hanem egy-két letölthető, nyomtatható kávé receptet, posztert is fogsz találni:

Ez a festmény Amita és Mira Chudasama galériájából származik:

Eredetileg a kínaiak használtak teát festéshez, a hátterek készültek így. Később ezt a szerepet vette át a kávé. Antik, régies hatás, szépia tónusok érhetők el vele.

S végül, de nem utolsósorban a scrapbooknál is nagyon kedvelt anyag a kávé, amit antikoláshoz használunk. Kovács Andi Scrapbook.hu-n megjelent cikkéhez kapcsolódóan egy kihívás is volt, amelyekből kiderül milyen sokféle dolog készülhet még kávéval. Kedvencem Réka kávéscsészéje:

és Kriszta könyvjelzője:

Most már muszáj innom egy csésze kávét 🙂