http://7szindizajn.hu/wp-content/uploads/2015/02/banner_nagy_kezdo.jpg

Hamarosan lehet jelentkezni a felújított kezdő online digitális scrapook tanfolyamra! Nemcsak a dizájn újult meg, hanem a leckék is teljes egészében, amelyek már az új 2.8-as GIMP verzióval készültek. Változott a tematika is, egyszerűbb és letisztultabb lett, s ezáltal könnyebben befogadható kezdők számára is.

Ebből a megújult kezdő tanfolyamból már egy kurzus sikeresen lezajlott, egy hét múlva pedig indul a következő néhány apró – és remélem, hogy hasznos – változtatással:

  • Az egyes leckéket a weboldal tartalmazza, ezúttal azonban nem időzített blogbejegyzések formájában, hanem belépés után a teljes tanfolyam rendelkezésre áll. Tehát nemcsak a dvd-ről, hanem a honlapról is szabadon választott sorrendben és tempóban haladhatsz.
  • Ha szükséged lenne bizonyos időközönként emlékeztetőre, akkor kérhetsz e-mail értesítéseket. Két verzió van jelenleg: naponkénti (intenzív), és háromnaponkénti (kényelmes) levélküldés formájában. Az intenzívvel egy hónapon belül befejezheted a tanfolyamot, a kényelmessel 3 hónapig fog tartani. (Természetesen ezek sem köteleznek semmire, mert leiratkozhatsz róluk és az előző pontban leírt menetrenddel folytathatod. Az értesítések pedig azon a napon indulnak, amikor Te szeretnéd. Sőt! Ismétlésre is van lehetőség!
  • Ha a tanfolyamra nem szeretnél jelentkezni, mert más programot használsz vagy már rég túl vagy a kezdő szinten, most először lehetőség van arra is, hogy a kifejezetten ehhez a tanfolyamhoz tervezett készletet, beleértve a gyorslapokat is – külön, a tanfolyamtól függetlenül megvásárold. Erről részletek később!

Miért jó, hogy online?

Bizonyos témáknál az online módon való tanulás, sokkal jobb, mintha egy valóságos tanteremben ülnél. Amikor számítógéppel kapcsolatos témát, programhasználatot szeretnél elsajátítani, az a legjobb, ha csak ketten vagytok: a számítógéped és Te. Fontosak persze az emberi kapcsolatok, s a legtöbb tevékenységet kifejezetten kellemes és szórakoztató társaságban végezni, de egy program megtanulása egyedül, otthoni környezetben a saját eszközeiddel a legegyszerűbb

Ha többen tanultok együtt a tanár valószínűleg csak egyszer mondja el az anyagot és nem tud odamenni mindenkihez, hogy segítsen. Olyan segédanyagokat (lépésről-lépésre leírások, oktatóvideók), amiből aztán otthon is tudsz gyakorolni a legtöbb helyen nem adnak. Ezzel szemben az oktatóvideókat megállíthatod, visszatekerheted és annyiszor újraindíthatod, amennyiszer csak szükséges. A leírásokat – melyek minden lépést tartalmaznak – kinyomtathatod és azt követve is gyakorolhatsz. S ha ezek után még kérdésed van, akkor kérdezhetsz is tőlem.  Ez utóbbi teszi többé az online tanfolyamot egy tankönyvnél vagy oktatóvideónál.

Saját időbeosztásod, egyéni tempód alapján tanulhatsz. Ebben igyekszem egyre inkább személyre szabható technikai megoldásokat kínálni (weboldal, dvd, opcionális e-mail értesítések, zárt facebook oldal)

Sokkal kevésbé költséges a megvalósítása, mint egy offline tanfolyamnak – ezért az ára is kedvezőbb, reális, mert csak a tananyagért kell fizetned, semmi másért. (nincs terembérlet, géppark, stb)

Az internetnek köszönhetően bárhol tanulhatsz, akár nyaralás közben is. Bár én azt javaslom, inkább élvezd a szabadságot, kapcsolódj a természethez, légy jelen, élj át élményeket a maguk teljességében, s csak aztán az esti órákban, vagy esős napokon fogj hozzá ezek konzerválásához, illetve a digitális „élménybefőzés” elsajátításához, hisz ez a scrapbook (így a digitális scrapbook) lényege is: megélni és megörökíteni.

Egy hét múlva nyílik a jelentkezési oldal. Addig is barátkozhatsz a tanfolyammal, illetve előkészítheted azt egy  7 napos – rövid leckékből és leírásokból álló – ingyenes mini kurzussal (a hírlevél scrapbook leckék kategóriáját ne felejtsd el bejelölni, ha ezt is kéred!)

Kattints ide!