Kincseim

Még az ovis ajándékcsomagoláshoz rendeltem egy kis csomagot a Scrapbook.hu webáruházból. És ha már így adódott, kosárba tettem ezt a könyvet is: Ajándékok scrapbook technikával.

A könyvet lapozgatva kedvet kaptam az alkotáshoz. Diána hófehér oldala adta a kiindulást. Már régóta szerettem volna egy ilyen csupa fehér, tiszta hagyományos scrapbook oldalt készíteni.

Elővettem a dobozaimat, és kiválogattam a kincsek közül mindent, ami fehér. Meglepően régi dolgok kerültek elő. Olyanok amelyeket sok-sok évvel ezelőtt vásároltam vagy ajándékba kaptam scrapbookos ismerőseimtől. Lám-lám előbb vagy utóbb mind megtalálja a helyét.

Eredetileg teljesen fehér oldalt szerettem volna (törtfehér és fekete nélkül), mert szerintem remekül mutat és sejtelmesen izgalmas a fehér felület a sokféle textúrával. De aztán hiába festettem be a chipboard betűket fehér festékkel és szórtam meg fehér csillámporral, megőrzött valamit a natúr színéből, ezért aztán tettem még bele két hasonló színű, utólag festett-csillámozott elemet is, hogy meglegyen az egyensúly. Végül applikáltam rá néhány transzfermatricát is, ha már így eltértem a tervtől 🙂

Utóbb persze nem bánom, mert a fotóhoz is jó lett ez a világos ekrü, hiszen az sem fekete-fehér, hanem enyhén (szinte észrevehetetlenül) szépiába hajlik, s emiatt egy kicsit lágyabb is a hangulata.

Mutatok egy közeli képet, ami jobban sikerült és a színeket is pontosabban visszaadja:

wsb_oldal_reszlet_0625

Hozzávalók:
Strukturált fehér karton, címke, dombornyomott  papír, Rayher csipke, ragasztható gyöngyök, textilcsipke virágok, papírvirágok, kenderzsineg, gyurmadísz, Scrapfellow chipboard betűk, ragasztó (kétoldalas, 3D, folyékony), transzfermatrica