Vizuálisan lehet, hogy nem lesz annyira vonzó ez a poszt, kicsit más mint amelyeket ennél a kategóriánál írni szoktam, ám bízom benne, hogy a scrapbookosok, kivált a történetmesélős beállítottságúak és/vagy project life rajongók vagy készítők, illetve mindenki aki szeretné tartalmasabbnak érezni a hétköznapjait, értékelni fogja

Te szoktál listákat írni?

Én igen! 🙂 Mindig is volt bevásárlólistám, kívánságlistám, feladatlistám, amelyeket nagy örömmel szoktam pipálgatni. Kb egy éve viszont vannak másféle listáim is és ebben a Krissztől kapott szépséges üres könyvecske indított el, ami egyfajta naplóként működik most nálam. Néha kerülnek bele különféle papír anyagú emlékek (pld jegyek), de főként írok és most már néha rajzolgatok is bele. Hosszú, cirkalmas írásokra azonban többnyire nincs időm, így listaszerű leírások vannak benne. Például minden jó dolgot, ami történik velem lejegyzem egy-egy félmondattal, „minden amit szeretek”, azaz örömlistát vezetek (things I love),  leírom a céljaimat, azt hogy mik az álmaim és van benne egy bakancslista is. Ezek az összegyűjtött gondolatok nagyon hasznosak, ha például később egy adott témát később scrapbook oldalon is szeretnék megörökíteni, de a lelkiállapotomon is rengeteget javít, segít értékelni az élet apró örömeit (akkor is, mikor nincs időm, vagy lehetőségem scrapbookozásra)

Nemrég találtam rá erre az oldalra, ahol év elején indult egy lista project . 2013 minden hetére lesz egy-egy téma, amellyel kapcsolatosan össze lehet állítani egy 52 tételből álló listát. Ezt így biztosan nem tudnám végigvinni (annyira listafüggő azért nem vagyok) viszont nagyon sok jó ötletet adhat a jelenlegi feljegyzéseim témájához.

Az eddigiek:

  1. Szavak, amelyek megérintik a lelked
  2. Kedvenc szabadidős elfoglaltságaid
  3. Dolgok, amelyekre büszke vagy
  4. Jelenlegi és jövőbeni céljaid
  5. Amiért hálás vagy

Kiváncsi vagyok a többire is, ezért biztosan figyelni fogom 🙂

További érdekes darabok következnek, mindet a listákat célzó  onlány kincsgyűjtögetésem során szedtem össze:

Bakancslisták scrapbookos módra:

 

Mi kerülhet még egy albumba fotókon és scrapbookos kiegészítőkön kívül? Minden emlék, ami belefér és dokumentálja az életed mesél rólad valamit. Jegyek, ruhacímkék, csomagolóanyagok, receptek, gyerekrajzok, dvd stb:

Source: beckyhiggins.com via Katalin on Pinterest

Nincs mindig ötleted fotó vagy scrapbook témákhoz? Akkor gyűjtsd be ezeket a listákat. Amikor ilyen témalisták kerültek a közelembe, sokkal érdekesebb fényképeket sikerült készítenem 🙂