Biztos minden scrapbookosnak ismerős a Project 365, amelynek lényege, hogy minden nap készítünk egy fotót és szorgosan feljegyezzük életünk eseményeit.

Itthon is vannak követői:
Bea hetente, Franci pedig havonta készít egy oldalt.

Most Sabee jelentkezett egy hasonlóval, aki Alie Edvards “week in the life” programjához csatlakozott és meg is osztott velünk egy szuper készletet felhasználási útmutatóval együtt. Nekem nagyon tetszik, letöltöttem és bár nem most, de később biztosan használni fogom. Szeretnék beiktatni egy ilyen hetet.

Már egyszer tapasztaltam jótékony hatását.   Visszagondolok az első Scrapbook hétre, ami egy éve volt tavasz végén. Egy hétig minden nap kellett fotózni és írni pár sort. Nos ez a hét ettől különlegesebb lett, emlékszem olyan dolgokra is (anélkül hogy most előkeresném a képet), hogy milyen érzés volt Bencével nézni a teherautót, bevásárolni dömperrel, emlékszem a majálisra, a pünkösdi rózsa illatára és puha szirmaira és emlékszem, hogy ezen a héten születtek kiscicák. Hétköznapi csodák.

“Minden nap tiszta lap és írd rá, amire emlékezni szeretnél”

Jómagam egy hiperegyszerűsített módszert választottam életem dokumentálására, amihez nem kell minden nap “képben lenni”, elég havonta egyszer leülni és átnézni a fényképeket, és ami eszembe jut róluk leírni. Egész biztos hogy évek múltán már nem lesznek ilyen részletes emlékeim.  Életünk sok apró örömből, nem túl jelentős eseményből áll, kevés az igazán nagy pillanat, amelyet fél évszázad után is pontosan fel tudunk idézni.

Igaz, rég elmúlt, de gyorsan összegeztem a márciusi családi eseményeket, amíg még emlékszem 🙂

Ez a harmadik oldal a saját Project 12 keretében, amely során minden hónapról készítek egy kis összefoglalót az elkészült fotók alapján.

Az oldalhoz saját elemeket használtam fel:

Sunrise, It is my birthday és a legutóbbi Live Life nevezetűt, amit most meg is nyerhetsz, ha írsz néhány szót az előző bejegyzéshez! (kattints ide!)