Ezt az oldalt a CEWE aktuális kihívására készítettem, melynek célja a mediterrán hangulat megidézése volt.

Nekem egyből ez az emlékem ugrott be és a lakberendezés téma.

Nagyon megfogott ennek a szállodának a berendezése, valósággal elvarázsolt  a hely. Mediterrán és marokkói stílusban van berendezve. A színek csodákra képesek. Komolyan.

Azóta kedvencem ez a stílus. Nem fogom így berendezni a lakásomat, mert nem elérhető az ára számomra és  nem is illik hozzám. (Vibráló, izgalmas személyiséget tudok beleképzelni, én pedig nyugodt és visszafogott vagyok)  Viszont nagyon jól érzem magam ilyen kisugárzású helyeken és emberek között.  Feltöltenek, inspirálnak.

A legelső scrapbook készletem (ha lehet így nevezni) is innen indult. Ha nincs ez a fenti képen megörökített esztétikai élmény, akkor most nem lenne ez a blog sem. (Ez csak most jutott eszembe, bámulatos a dolgok titkos összefüggése). Fotóztam a falakat, bútorokat és azokból készítettem díszeket, háttereket. Indítottam vele egy kihívást a Scrapbook Flair-en, mert kíváncsi voltam, hogyan fest ez a képeken,  és aztán kiderült, hogy ez a fajta kihívás nem ingyenes. De lehetett fizetni egy újabb készlettel. No így kezdődött nálam 🙂

A mediterrán lakberedezési stílusnak több irányzata van:

  • Görög: egyszerűség, tisztaság, hűsítő kék és fehér színek, rusztikus falfelület
  • Spanyol: gazdagság, pompa, arany, sötét, vörös színek
  • Provance-i (francia) : ennek érdekessége, hogy az angol vidéki stílust is magában foglalja, nőiesség, világos  meleg földszínek, kopott hatás
  • Olasz: egyszerű és elegáns, kontrasztos színek, értékes anyagok

+

  • Marokkói: átmenet a nyugati és egzotikus keleti stílusok közt, a spanyol mediterránhoz hasonlatosan a pompa és vibráló, meleg színek, gazdag (geometriai) mintázatok jellemzik.

Linkek:

A mediterrán stílus

A marokkói stílus

Otthon mediterrán stílusban

Stílusok

Hotel Shiraz