wesély

Studio Rosey Posey: Hopedoll, Happyvday, Vinnie Pearce: Journey back, Font: Things we said

„Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen”
Mark Twain

Ezen a héten zajlik a CEWE 300. kihívása, ami szép kerek szám, és persze a feladat is tetszett, ezért nem hagytam ki.

Első lépésben kiválasztottam ezt a gyönyörű, gazdagon díszített háttérpapírt Studio Rosey Posey-tól, ami már önmagában is egy késznek tekinthető művészi kollázs. A rajta lévő keretbe szántam az írást. A kihívás egyik feltétele ugyanis a szépen formázott idézet volt. A papír stílusához illően egy rajzolt betűtípust választottam, amihez hasonlókat gyakran látok kézzel készített art-journal-okon.  Ez a Things we said nevet viseli és ingyenesen letölthető például a Dafont.com-ról.

Használhattam volna előre elkészített írást is, mert begyűjtöttem már jópárat az évek során. A magyar alkotó lányok közt a szépen formált feliratok terén szerintem Eszter a királynő, itt tudod megnézni, sőt letölteni ezeket az elemeket. Én is szívesen használom őket, de most inkább úgy döntöttem legalább ezzel megdolgozom, ha már a papír adottságaiból adódóan a többi résszel szinte nem is volt feladatom.

Az idézet a kedvenceim közül való. Igazi scrapbookos életszemlélet. Ami nem véletlen, hiszen Mark Twain maga is scrapbookos volt. 🙂 Egész életében mindenhová magával vitte azt az üres könyvet, amelybe úti emlékeit, a róla és műveiről szóló újságcikkeket ragasztotta. Számos regénye mellett kiadott egy ilyen könyvet, melynek oldalaira nem került nyomtatás, azaz egy korabeli scrapbook albumot is, többféle formában. Ezekbe aztán mindenki beleírhatta a saját történetét. S ez üzletileg is gyümölcsöző ötletnek bizonyult, mert nagyon nagy igény volt rá már akkor is. 🙂

Ez a fajta üres könyv vagy album az ő ötlete alapján készült. A lapok csíkokban öntapadós anyaggal voltak bevonva, amelyek nedvesség hatására váltak ragasztó hatásúvá, ezért még ragasztó sem kellett a cikkek és egyéb emlékek rögzítéséhez. Ha szeretnél erről többet tudni, a Nyugat-Virginiai egyetem weboldalán van egy képekkel illusztrált cikk a találmányról.

Ma már számtalan módja van saját könyvünk elkészítésének. Kedvünkre művészkedhetünk mindenféle anyagokkal ha a hagyományos scrapbookot választjuk, ha pedig a digitális mellett tesszük le a voksunkat, akkor talán a legegyszerűbb, ha a nyomdára bízzuk a kivitelezést  és fotókönyv formájában foglaljuk össze életünk élményeit.

Színes napokat kívánok! 🙂