Múlt heti bejegyzésemben említettem, hogy használtam már régi fotókat minialbumokhoz. Ilyenkor soha nem az eredeti fényképet használom fel, hanem digitalizálom és a célnak megfelelően szerkesztem, vágom, méretezem és színezem képszerkesztő programmal.

A hamarosan újrainduló kezdő és haladó online digitális scrapbook tanfolyamon sokféle módszert alkalmazunk a fényképek korrigálására, így többek közt hagyományos scrapbook oldalak, albumok sikeréhez is hozzájárulnak ezek a leckék.

Az alábbi albumokat a fotók előzetes szerkesztésével tettem olyanná, amilyenek végül lettek.

Apukám 60 születésnapjára egy dobozalbumot készítettem. A barna papírok miatt kaptak a fotók barnás színezetet. A szövegeket ugyancsak képszerkesztő programmal írtam és méreteztem az oldalakhoz:

w_papa_szulinap

A következő album pedig anyukámé és a fontos női szerepekről szól, hogyan lesz kislányból nagymama. Születésnapra készült, de ez a tematika anyák napjához is nagyon jól illik. A képeket retusáltam, növeltem a kontrasztot, ami a fakó képeknél nagyon jól jött, illetve az esetleges elszíneződések miatt monokróm fekete-fehér árnyalatot kaptak.

w_mamaalbum

Végül a legutóbbi, amit nagyon szerettem készíteni a számomra újfajta tapasztalást adó mixed média technika miatt. Meglepő módon ez a stílus is tökéletesen illett a régi fotókhoz. Karácsonyi ajándék volt Testvérem részére, de nyári emlékekkel töltöttem meg, többek közt azokkal, amelyek a múlt heti Balatonfenyvesi oldalamon is szerepelnek. Itt is átalakultak a fényképek nyomtatás előtt. Hogy egységes legyen az album, a végén szereplő eredetileg színes képeket is fekete-fehérré tettem. Az album Didó tanfolyama keretében készült előre megadott oldal elrendezéstervekkel, szabásmintával. A fényképeket képszerkesztővel vágtam, méreteztem és láttam el fehér kerettel a terveknek megfelelően.

nyaralasalbum_w