Tegnap bemutattam az első naptáramat és születésének történetét.

A második Apukám részére készült ajándékba. Mivel már ő is internetezik, attól tartok a meglepetés így elmarad, de remélem így is örülni fog neki 🙂

Ez a naptártípus a „klasszikus” elnevezést kapta, eredetileg „minimál” lett volna, viszont ez is inkább szakmai elnevezés, jobbnak találtam átkeresztelni. A lényege, hogy ezen nincs semmiféle díszítés, cifrázás,  teljesen egyszerű, hagyományos megjelenés jellemzi. A fotók lehetnek keret nélkül, vagy egyszerű vonalas kerettel, esetleg finom árnyékkal. Eredetileg fehér háttérrel készült, ami azonban variálható, bármilyen világos háttérszín vagy textúrával jól mutat. Hogy ez milyen legyen, azt elsősorban a naptárban szereplő fotók témája mutatja meg.

A szóban forgó naptárban szereplő fotók egytől-egyig arról a hobbiról, szenvedélyről szólnak, amely családunk minden férfitagját rabul ejtette, ez pedig, mint már biztosan sokan tudjátok: a motorozás. Így aztán a klasszikus elrendezés kissé grunge színezetet kapott. Ennek a naptárnak borítója is van, amelyen évszám és idézet szerepel, de lehetett volna egy nagyméretű álló fotó is.

Unokaöcséim 13 és 9 évesek, nagypapájuk 60, de motorozás közben ez a korkülönbség egyáltalán nem érzékelhető 🙂

A4-es falinaptár klasszikus stílusban. (Megrendelhető itt!)