folder

A Nemzetközi Scrapbook Napot minden év májusának első szombatján tartják azokban az országokban ahol már ismert ez a tevékenység. Idén ez május 4-re esett. Remek ürügy arra, hogy újra elkészítsünk egy-két scrapbook oldalt.

Én a fenti készlettel járulok hozzá az ünnepléshez. Letölthető a Scapbook.hu galériájából regisztrációt követően. Nagy öröm volt elkészíteni. Egy kép inspirálta színekben, formákban, stílusban egyaránt a Pinteresten látható shabby chic gyűjteményemből.

Source: flickr.com via Katalin on Pinterest

 

Ugyanebből a színpalettából készült Icka és Beszteri készlete is.

A Scrapbook.hu-n a májusi fő témakör, az örökség. Magam is hiszek benne, hogy a scrapbook oldalak által értékes örökséget adhatunk utódainknak, s emellett remek és igen kifejező módja annak, hogy saját örökségünket is feldolgozzuk, hogy elővegyünk  régi fotókat és mindazt amit érzünk és még el tudunk mondani róla egységbe foglaljuk.

Egy kihívás is indul, amelyben egy régi fotót kell felhasználni, a fenti képen látható színekből válogatni (ehhez tökéletesen használható digitális és hibrid oldalak esetében mindhármunk készlete is) továbbá liftelni kell az ez alkalomra összeállított Pinterest gyűjtemény bármely alkotását.