Ezen a héten a facebookon nyári gyerekjáték ötleteket ajánlok minden nap.

Ez a mai blogbejegyzésem témája is ez.  Saját házunk tájáról válogattam szabadtéri kreatív alkotásokat leginkább a természetben “itt és most” megtalálható anyagokból

Örök kedvenc az aszfaltkrétázás. Mindig van egy dobozzal készenlétben:

aszfaltkrétázás

Homokvár építés a kerti homokozóban. Ebben nagyon kreatívak a gyerekek. Egész erődítmények, szerpentines útvonalak készülnek, gumicsővel vízvezetékek, amit aztán fel lehet tölteni vízzel, ha már nagyon meleg van és meg is van a tengerparti hangulat.

homokvár

Egy kisebb építkezés volt nálunk a nyári szünet elején, ami nagyon jó hatással volt Bencére, ő is kedvet kapott az építkezéshez. Teljesen egyedül találta ki és valósította meg ezt a kis sárból készült kunyhót, amit a kert egyik ritkán látogatott zugában rejtett el (talán a tündéreknek)

sárkunyhó

Kiránduláskor is születhetnek különleges mixed média (azaz többféle anyagból összeállított) alkotások. Ha van nálunk fényképezőgép (vagy legalább okostelefon) akkor nem kell hazacipelnünk ilyen köveket még a hátizsákban és az utánunk arra járók is bizonyára megcsodálják majd:

erdeikreativkodás

Vízparton pedig készülhetnek ilyen kőképek:

kőkép

Mindig fotózzuk le, ha elkészül egy alkotás, gyűjtsük össze a képeket és nyár végén készítsünk belőlük digitális scrapbook oldalt vagy gyerekekkel hagyományos albumot 🙂

Színes hetet kívánok Neked! 🙂