Kitört a nyári szünet! Otthondolgozó lévén ez igen nagy alkalmazkodóképességet igényel tőlem.  Jobb időbeosztásra, több önfegyelemre és több spontaneitásra van szükség.

Mivel – nagy örömömre – most más munkám is van, és közben a családot sem szeretném nagyon elhanyagolni így itt a blogon egy kicsit félárbócra eresztem a vitorlát, az eddiginél kevesebb bejegyzés várható, de igyekszem azokat színessé és aktuálissá tenni. Természetesen fókuszban a nyár és a gyerekek témája lesz.

A facebookon a héten minden nap közepén megosztok egy-egy ajánlót fotózással kapcsolatosan. Nem állítom hogy szakértője vagyok a dolognak, sőt sajnálatos módon jelenleg normális fényképezőgépem sincs, de azért 7 évnyi scrapbookozás után van némi rálátásom a témára. Ha érdekelnek ezek a tippek, kövess a facebook oldalamon.

(Zárójelben most tartok egy miniatűr facebook oktatást: Ha szeretnéd a jövőben is látni akkor lájkolj, szólj hozzá vagy oszd meg a bejegyzéseimet. Én dolgozom rajta folyamatosan, de Neked csak akkor jönnek majd le a posztok ha azok érdekelnek. A Facebook nagyon okos, de nem gondolatolvasó, csak akkor tudja mi érdekel Téged, ha azt jelzed is az előbb felsorolt interakciókkal. )

Visszatérve a blogolásra.Szívesen osztanék meg most profi fotókat a következőkben, de nem illik mások tollával ékeskedni, így maradnak a sajátjaim, ezért ne a minőséget, inkább a téma ötleteket nézd és ha van kedved hasznosítsd!

Vannak gyerekkori emlékeid? Balatoni nyaralás, táborozás? Fotózd le! Én már akkoriban is nagy emlékgyűjtő voltam. Ispánkon táboroztunk, onnan származnak az alábbi relikviák. Az aranybakancs díjat pedig azért kaptuk mert megtettünk egy igen hosszú gyalogtúrát Ispánkról a Vadása tóig, majd ugyanezt visszafele.

tábor

Nyári eső? Az csodálatos tud lenni, ha süt a nap. Nemcsak a szivárvány miatt, hanem mert ilyenkor ezüstösen csillognak a vízcseppek a virágokon:

eső1

A gyümöcsök még vonzóbbak. (Megszomjaztam) Meg sem kell mosni őket (ha a fáról esszük, akkor egyébként sem 😉 )

eső

Még benne vagyunk a borsó szezonban. Napi egy óra meditáció mindenkinek jót tesz 🙂

borsófejtés

Eljön a befőzések ideje is. Ebbe a csinos kis edénybe a fénykép miatt került tavaly a frissen készített baracklekvár. Persze innen már nem volt visszaút 🙂

lekvár főzés

Azt is imádom a nyárban, hogy lehet a szabadban sütni, főzni. De még ha bent is készül az étel, sokszor kivisszük és kint ebédel az egész nagy család és ehhez nem kell semmilyen ünnep.

grill

Evés közben ne fotózzunk senkit. De egy ilyen közeli, kezekkel ötvözött ételfotó nagyon jól visszaadja az élményt, kár lett volna kihagyni. Állatkertben voltunk és utána herkentyűburgert ettünk a gyerekek nagy örömére.

hamburger

Járjunk nyitott szemmel a természetben! Soha meg nem ismételhető pillanatokat kaphatunk lencsevégre. Mikor egy sirály mutatja az utat motorcsónakozás közben:

madarak

Ezen a nyáron is készüljön fotó a naplementéről! Nem is kell ehhez különleges helyszín. A kertben, utcán is lehet fényképezni.

naplemente

Nyár esti hangulat. Kivilágított körhinta….Ööö. mondjuk hogy direkt sikerült ilyen homályosra. 🙂

esti vidámpark

Színezd ki a nyarat! Fényképezz! Akkor is ha nem tudsz elmenni idén sehová. Nézd meg másik szemszögből! Készíts a képekből egy szuper fotókönyvet vagy hagyományos scrapbook albumot. Ha évek múlva visszanézed, akkor fogod igazán érezni mennyire gazdag és örömteli az életed, de hidd el – tapasztalatból mondom – a jelen pillanatait is jobban tudod értékelni, megélni ezzel a szemlélettel!