A hamarosan induló kezdő online digitális scrapbook tanfolyamot részben a korábbi résztvevők visszajelzései, részben saját tapasztalataim alapján készítettem el a legújabb GIMP verzióra. A korábbihoz képest bővült az elkészített oldalak száma (többféle scrapbookos kellék és stílus jelenik meg, lesznek kevésbé kötött és lesznek szabályos oldalelrendezések is), módosult a felépítése is (fokozatosan nehezedő leckék lesznek, a legvégére hagytam a leghosszabb és legösszetettebb gyakorlatot).

A tanfolyam teljes anyaga egy zárt weboldalon található, ahová felhasználónév és jelszó megadása után lehet bejutni. A weboldalon van egy áttekinthető menüsor, ahol praktikus információkat találsz, gyakran előforduló scrapbookos-képszerkesztős szakkifejezések magyarázatát, linkgyűjteményt a különböző kellékek lelőhelyeiről, a tanfolyam tematikáját, ahol az egyes leckék címe és elérhetősége szerepel majd.  A leckék meghatározott időnként, azaz hétfőn, szerdán, pénteken – egyesével fognak megjelenni a Kezdőlapon.

Aki most lép be a felületre ezt látja:

honlap

Sokan igénylik a folyamatos instrukciókat, ezért értesítő e-mailt is kapcsoltam az oldalhoz, ami azt jelenti, hogy ha megjelenik az aktuális lecke, még aznap kapsz róla egy rövid emlékeztető levelet.

Lehetőséged van csatlakozni a résztvevők zárt facebook csoportjához. Itt nagyon gyakran osztok meg olyan extra információkat, amiket jól fogsz tudni használni a tanuláshoz, vagy később, ha már szabadon és önállóan tudsz alkotni. Értesülhetsz szép, igényes ingyen letölthető digitális scrapbook kellékekről, fontkészletekről, különféle digitális vagy scrapbook leckékről, útmutatókról, ötletekről. Ezen kívül Te magad is hozzászólhatsz, kérdezhetsz, vagy feltöltheted saját oldalaidat a Galériába.

Egy online tanfolyamot úgy jellemeznék hogy átmenetet képez egy önállóan feldolgozható könyv vagy videó és a valódi kapcsolatot is biztosító offline tanfolyam között.

  • Egyrészről Te magad oszthatod be az idődet, nem kell alkalmazkodnod senkihez, nem kell utaznod, ha éjszaka közepén van csak kedved/időd vele foglalkozni, azt is megteheted, mert mindig elérhető az interneten. A saját tempódban haladhatsz, akkor sem maradsz le semmiről, ha egy-két hetet kihagysz, mert később bepótolhatod. Ha valami elsőre nem világos, újraolvashatod, visszatekerheted!
  • Másrészt viszont interaktív, tehát nem egyoldalú a kommunikáció köztünk, mert Te is kérdezhetsz tőlem, ha szeretnél. Kérdésedet felteheted a weboldalon, facebook oldalon de email-ben is. És a kérdésedre amilyen hamar tudok, választ is adok. 🙂

A tanfolyamhoz ráadásként jár egy DVD is. A DVD-n lesznek a készletek. Amit az egyes gyakorlatoknál használunk fel, a weboldalról is letöltheted! A készleteken kívül pedig a teljes anyag, leírásokkal videókkal együtt, amelyeket az alábbi menü segítségével is meg tudsz nyitni. (a menü internet böngészőben nyílik meg, de internetkapcsolat nem szükséges hozzá)

dvd menü

A DVD lehetővé teszi azt is

  • ha nincs internet kapcsolatod, akkor is tudj haladni,
  • ha lassúnak találod az online felület tempóját (heti három) itt gyorsabban végignézheted a leckéket,
  • ha évek múlva ismételnél, amikor már esetleg nem elérhető az online felület, ezt is megtehesd!

dvd

A tanfolyamra itt tudsz jelentkezni. 

Kattints ide!