1. Soha nem használtam még képszerkesztő programot. Találkoztam már digitális scrapbook oldalakkal és megtetszett, de fogalmam sincs, hogyan készülnek. Nem rendelkezem túl sok szabadidővel, viszont nagyon szeretném megtanulni legalább az alapokat. Melyik tanfolyamra jelentkezzek?

A Te esetedben a kezdő tanfolyamot ajánlom. 2 hónapon belül elsajátíthatod az alapokat. A tanfolyam elméleti és gyakorlati részeket is tartalmaz, például azt is részletesen leírom, miből áll egy scrapbook oldal és mire kell figyelned ha interneten is szeretnéd megosztani. Szó lesz a szerzői és személyiségi jogokról, amelyek ismerete mindenki számára szükséges ma már, amikor rengeteg tartalmat osztunk meg az interneten, sokan teljesen tudatlanul, ami veszélyes is lehet. Ezen kívül nagyon sok digitális scrapbook készletet kapsz, amelyekből szinte minden témához tudsz majd válogatni. A készleteken kívül gyorslapokat és képeslap kereteket is. Ezekkel néhány perc alatt látványos végeredményt kapsz.

2. Tetszik ez a dolog, de nem tudom, hogy nekem való-e? Nem vagyok benne biztos, hogy megfelel-e nekem a tanfolyam stílusa.

Ha bizonytalan vagy, jelentkezz az ingyenes képeslap szerkesztő online tanfolyamra. Néhány lecke után el fogod tudni dönteni, hogy elég-e annyi vagy szeretnéd folytatni és szépséges oldalakat készíteni mondjuk ajándékba már idén karácsonyra. Remélem, hogy tetszeni fog! A tanfolyamok is hasonlóak ehhez: nyomtatható útmutatókat és videókat tartalmaznak csak sokkal többet adok: személyes segítségnyújtás, dvd, készletek, a kettőn együtt 70 db nyomtatható PDF (több mint 300 oldalon!), 71 db videó!

3. Üzleti célokra szeretném használni a GIMP-pet, plakátok, kiadványok szerkesztésére. Jó erre ez a tanfolyam?

Sajnos a válasz ez esetben nem. Bár hozzá kell tennem, hogy régi scrapbookosok közül sokan képesek profi művészi színvonalú kiadványokat is létrehozni, hiszen ezzel a hobbival előbb-utóbb együtt jár az érdeklődés kiszélesedése más rokon szakmák, tevékenységek, művészetek iránt, valamint igyekszünk lépést tartani a trendekkel. A haladó tanfolyam tartalmaz egy leckét, amelyben szórólapot/plakátot hozunk létre, de GIMP-pel professzionális nyomdai kiadványokat nem tudunk tervezni. Ezt a leckét azért illesztettem bele, ha szeretnél egy mutatós, ízléses és figyelemfelkeltő falragaszt eladó holmikról, vicces lakásdekorációt, szülinapi meghívót vagy képes hirdetéseket weboldalra akkor ahhoz is tudd hasznosítani az új hobbidat.

4. Készítettem már digitális scrapbook oldalakat. Érdemes jelentkeznem rá, van-e benne olyan, ami még új lehet számomra?

Ha évek óta alkotsz Photoshop-pal csodálatos oldalakat, akkor nem, kivéve, ha valami okból a GIMP használatát is szeretnéd megtanulni. Ez esetben a haladó tanfolyamot ajánlom Neked, ahol ugyanúgy lépésről-lépésre leírok és bemutatok minden műveletet, akár a kezdőknek szóló anyagban. Ha GIMP-pet használtál eddig, de kifogytál az ötletekből, szeretnéd felfrissíteni a tudásod, akkor is megéri jelentkezned. Nézd meg a tematikát, a bemutató képeket, biztosan lesz köztük olyan, amilyet még nem próbáltál. Sikerélményed lesz és kapsz néhány olyan készletet tőlem, amit kizárólag a tanfolyami résztvevők használhatnak.

5. Hagyományos scrapbookot készítettem eddig, vajon tetszeni fog-e nekem a digitális scrapbook? Ha igen, melyiket válasszam?

Én digitális scrapbookkal kezdtem és mindkét technika (kézi és gépi) nagyon tetszik. De legjobban azt szeretem, hogy a kettőt kombinálni tudom. Nem mindig sikerülnek jól a fotóim, de képszerkesztő programmal lehet javítani a kompozíción és minőségen egyaránt. Különféle szűrőkkel, effektekkel izgalmas fotókat hozok létre, majd tetszőleges keretekkel, feliratokkal ellátva előhívatom őket. Persze fontos megemlítenem, hogy a számítógép kezelését azért korábban is ismertem alapszinten: szövegszerkesztő programok használata, böngészés, email küldés, programok letöltése és telepítése már rég nem okozott problémát, mikor a képszerkesztést elkezdtem tanulni. Mindemellett pedig szeretek is a gép előtt ülni, nem fáraszt és elég kitartó is vagyok.

Ha magadra ismersz a fenti jellemzésben, akkor bátran egyből nekivághatsz a haladó tanfolyamnak. Tartalmát úgy állítottam össze, hogy több mint felét, akkor is hasznosíthatod, ha továbbra is hagyományos scrapbookot szeretnél készíteni és „csak” a fotóidat szeretnéd feldobni. A leckék ugyanúgy lépésről-lépésre vezetnek végig a folyamatokon, mint a kezdő tanfolyam esetében. Szeptember 30-ig még kedvezményes áron elérheted!

6. Most nincs időm, de x hónap múlva már lesz, szeretném igénybe venni a kedvezményes lehetőséget, de félek, hogy lemaradok és úgy már nem lesz motivációm.

Nem gond! A facebook csoport és a dvd korlátlan ideig áll rendelkezésedre. A lecke értesítőket bármikor elindíthatod magadnak, ha csak egy hónap múlva szeretnél kezdeni, akkor is. A weboldalon mindaddig fent lesz az anyag, míg az teljesen elavulttá válik. (Például akkor, ha a GIMP teljesen átalakul, vagy megszűnik. Ez utóbbi lehetőség nem valószínű, de az első sem esedékes 1-2 évig még)

7. Kezdő vagyok, de mindenképp szeretném megtanulni a digitális scrapbookot az alapoktól kezdve. Szeretek számítógéppel dolgozni, általában könnyen megtanulom az új programokat. Sok mindenre tudnám hasznosítani és tudok időt szakítani a gyakorlásra.

Ha szeretnél sok digitális scrapbook készletet, gyorslapot, képeslap keretet is kapni és az alapoktól a haladó szintig megismerkedni a digitális scrapbook-kal válaszd a kettőt most egy csomagban extra kedvezménnyel! Kattints ide! Figyelem! Ez a kedvezmény is csak egy hétig él!

További kérdésed van? Tedd fel bátran egy hozzászólásban akár itt, akár a facebookon!

7visszaszamlalo

Ha további kérdésed van, itt felteheted. Szívesen válaszolok!