Bencét már két éves kora óta rettentően érdekli a sütés-főzés. Odatolja a székét a tűzhelyhez és segít kevergetni, rakosgatni a hozzávalókat.  Talán kívülről nézve veszélyesnek tűnik olykor, de még soha nem történt apróbb baleset sem emiatt. Teljesen tisztában van azzal, hogy mi az hogy forró, és nagyon óvatosan munkálkodik a konyhában. Persze ilyenkor én is minden idegszálammal koncentrálok a feladatra. Ki tudja, lehet hogy szakács?  Vagy cukrász?   🙂

Ezt a sütit, amit a fenti oldalon megörökítettem, (majdnem) teljesen egyedül készítette. Ő volt az, aki reggel kivette a mélyhűtőből a fagyasztott leveles tésztát, s mire észbekaptam már ki is olvadt.  Aztán délután előkészítettem a terepet és a kellékeket. Egyedül nyújtotta, töltötte almával,  szórta fahéjas cukorral, hajtogatta. Én csak beraktam a sütőbe egy kis kakaós csigával együtt, ami szintén ebből a tésztából készült és megvártuk, míg megsül. Nagyon egyszerű és nem lehet elrontani. 🙂

Az oldal, amit készítettem ebből az élményből egy kicsit hosszabb ideig tartott.  Időnként a tiszta, rendezett stílusomat felváltja valami más.  Sokáig a vintage, antik scrapbook oldalak és kiegészítők vonzottak, most egyre inkább kóstolgatom ezt az art-journal-ba hajló stílust, ami abszolút ellentéte az előző kettőnek. Nagyon tetszik ez a kuszaság, a sok firka, festékszórás, de leginkább a maszkolás és különleges alakú ecsetek használata. Szerintem ez a „tünet” a nyári nyomdai gyakorlat közben jelentkezett nálam, mert ott minden alkalommal elkészítettünk egy-egy montázst sok képből, amihez csak maszkot és ecseteket lehetett alkalmazni.

Ebben a stílusban Anna Aspnes a kedvenc tervezőm, az ő készletei és oldalai nagyon különlegesek, egyediek. Egyik oldala inspirált most, próbáltam átvenni, minél több jellegzetességet belőle: Anutie Sarah’s visit.

Felhasználtam Magyar Adrienn legyecskéjét és saját készleteimet: October symphony, Art of Nature és számtalan ecsetet a maszkoláshoz, pecsételéshez. A  szöveget a leveles tésztáról  innen idéztem és ezzel a technikával formáztam. A többi írás a saját kézírásom.  Menet közben pedig mindent átszíneztem, mert a Scrapbook.hu második színinspirációs kihívására is be szerettem volna nevezni.