Ezen a pénteken egy nagyon finom színvilágú, kicsit régimódi, romantikus, leginkább shabby chic stílusjegyekkel jellemezhető papírkészlettel fogom gyarapítani scrapbook készleteimet.

Készlet készítésekor legtöbbször a színekből indulok ki. Ha van egy fotó, művészeti alkotás, scrapbook oldal, ami hat rám, el szoktam menteni magamnak. Nagyon ritkán használok vibráló, élénk színeket, ha meg is teszem, mindig tompítom semleges árnyalatokkal az összhatást (pld a Love és a New Beginning készletem esetében a lonc-ot szürkékkel párosítottam össze). Legtöbbször azonban a lágyabb színeket részesítem előnyben. Ezek a színösszeállítások megnyugtatóak, kellemesek, barátságosak ugyanakkor egyfajta szolid elegancia jellemzi őket.

A legújabb készletem színeit ez a kép inspirálta:

a kép forrása elérhető a fotóra való kattintással

Az interneten számos színpaletta generátor található, ilyenek például:

Degraeve.com, ezzel kétféle színpalettát is kaphatunk, egy tompábbat és egy élénkebbet. Az internetre feltöltött kép linkjét kell beillesztenünk hozzá.

Pictaculous.com, ahova számítógépünkről lehet közvetlenül feltölteni a fotót. Ez egy színpalettát ad a fotóhoz illő színekkel.

Szívesen válogatom ki magam az árnyalatokat a képszerkesztő programmal, a pipetta eszköz segítségével. Most is így tettem.

A paletta felkerült a Color Lovers-re is.

A Color Lovers-en is van lehetőség közvetlenül a fotóból generálni a színpalettát. Ezt ugyan egy kicsit bonyolultabb használni mint az előző kettőt, de érdemes kipróbálni, mert jóval több lehetőségünk van. Itt is a kép url-jét kell megadni, illetve lehet a FlickR galériákból is fotót választani. A program automatikusan generál néhány palettát többféle stílusban, illetve rengeteg színárnyalatot, amelyből összeállíthatjuk  a sajátunkat tetszés szerint.

Találtam szépséges fotókat ETSY-n, gyönyörű  pasztellszínekkel: A place for twiggs. Ezekből készítettem néhány lágy színpalettát a Photocopa segítségével

És most hogy ezek elkészültek, erőteljesen szemezek a másodikkal. Talán megvan a következő palettám? 🙂