Sokan szeretjük ezeket a domborított szócímkéket vagy matricákat. Ráadásul egyszerű elkészíteni.

Nemrég találtam hozzá egy nagyon jó (CU) fontot, a neve: Impact label. Dekoratív betűtípus, retro stílusú oldalakhoz különösen illik. Gyerekkoromban nagypapámtól kaptunk ilyeneket, talán még ma is ott lapulnak az egyik emlékekkel teli dobozomban 🙂 A múlt pénteki Moments to Remember készletemben a feliratok ezzel készültek.

A fontkészlet itt letölthető, két változata van, egy pozitív és egy negatív.

Rajzolata révén már minden trükközés nélkül is domborított hatása van, de tegyük még élethűbbé és készítsük el saját, tetszőleges címkénket!

  1. Nyissunk meg egy képet. Keressük ki az előzőleg telepített betűtípust és 30 pt méretre állítsuk (lehet kisebb is nagyobb is, de a készlethez tartozó címkéket ebben a méretben készítettem) Válasszunk valamilyen, készlethez illő sötétebb színt:
  2. Ctrl + enter billentyűkombinációt használva, kattintsunk az egérrel a szövegrétegre a Rétegek panelben. Ezáltal kijelöltük az átlátszatlan részeket. Fordítsuk meg a kijelölést és fehér előtérszínnel, egyszerű ecsettel színezzük be egy új átlátszatlan rétegen a betűket:
  3. Tegyük plasztikussá a feliratot! Domborítással:
  4. Árnyékkal:
  5. Olvasszuk össze a fehér feliratos domborított és a szöveges réteget. (Konvertálás intelligens objektummá + réteg raszterizálása) Majd az így kapott réteghez is adhatunk domborítást:
  6. és árnyékot is:
  7. Domborításnál és árnyékolásnál az értékek mindig függnek a mérettől, környezettől is. Érdemes kicsiben és nagyban is ellenőrizni a kinézetét mielőtt véglegesen elmentjük.