A téli készletből állítottam össze a mai gyorslapot. A téli készlet papírjait itt, kiegészítő elemeit pedig itt találod.

A gyorslapot töltsd le itt!

Free quickpage download here!

Kezdők figyelmébe!

Még sosem próbáltad a digitális scrapbookot? És szeretnéd?

Ez most egy jó alkalom! 🙂

No de mi is az a gyorslap vagy eredeti nevén quickpage?

Olyan egyetlen rétegből álló kép, amelynek egy része (a fotó helyén) átlátszó. Az átlátszóságot a legtöbb képszerkesztő program szürke négyzethálóval jelzi. Így néz ki, ha megnyitod a GIMP képszerkesztő programban.

Leginkább egy dekorált kerethez hasonlítható, ami alá csak be kell helyezned a képet és már fel is akaszthatod a falra.

A képszerkesztő programban is a quickpage alá kell helyezned a fotót

A programban bal oldalon találod az eszköztárat, felül a menüt. Az eszköztár és a menüpontok használatával különféle műveleteket végezhetsz a képen. Ennél a képné az átméretezési és az áthelyezési eszközt használtam.  Jobb oldalon  a rétegek helyzetét jelző ablak látható. Itt lehet a rétegek egymáshoz viszonyított pozícióját megváltoztatni. A gyorslap rétege van felül, a fotó rétege pedig alatta.

Amint a példa is mutatja használata rendkívül egyszerű és valóban gyors 🙂

Az ingyenes képeslap szerkesztő tanfolyamon lépésről-lépésre megmutatom ezeket a műveleteket.

Ha a gyorslapok használata már jól megy, és szeretnél még többet megtanulni erről, a héten elindítottam háromféle kezdő tanfolyamot is, amelyekre folyamatosan lehet jelentkezni.

A tanfolyamokra 30% kedvezményt kaphatsz, ha részt veszel a téli képszerkesztő kihíváson, amelynek teljesítéséhez az ingyenes tanfolyam ad segítséget. Határidő: 2017. január 31. Erről minden információt megtalálsz az alábbi képre kattintás után:

Iratkozz fel hírlevélre és azonnal megnézheted a képeslap szerkesztő tanfolyam leckéit:

Iratkozz fel itt!

[mc4wp_form id=”15101″]

Adataidat bizalmasan kezelem, harmadik félnek nem adom ki. Spam-et nem küldök. A levelezőlistáról bármikor leiratkozhatsz az email végén lévő „leiratkozás” linkre kattintással. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-74971/2014