Feltettem az oldalsávba néhány kis matricát: facebook, twitter, rss.

Elsőként a twittert szeretném bemutatni részletesen.

Az angol elnevezés csirip-et jelent. Egy ingyenes webes alkalmazást takar, amelynek segítségével 140 karakterben küldhetünk szét információkat a világba. Közösségi hálózat és mikroblog rendszer.
Eléggé megoszlanak a vélemények vele kapcsolatban. Eleinte nem sok sikert jósoltak neki, ám ennek ellenére ma már egyre nagyobb a népszerűsége.

Nekünk, akik fotókkal és a hozzájuk tartozó és mélyebb, részletesebb gondolatokkal foglalkozunk, talán kicsit hiányérzetünk van vele kapcsolatban. Én például soha nem chateltem, internetes szereplésemet képgalériákkal kezdtem, blogolással folytattam. Furcsa volt, hogy nem tudok bele képeket tenni és hosszú szövegeket írni, mint ahogy megszoktam.

De aztán hamar rájöttem, hogy számomra miért jó ez.

Remekül kiegészíti  blogomat. Ha böngészés közben számomra érdekes és értékes honlapokra, információkra bukkanok, akkor azt néhány kattintással meg tudom osztani mindenkivel, nemcsak a saját témámban, hanem bármi másban is, ami foglalkoztat. Azt hiszem ez a gyűjtögetésre és rendszerezésre való hajlam e hobbi képviselőiben már eleve adott.
Tehát ha Téged érdekelnek a következő témák: scrapbook, gyerekekkel való kreatív foglalkozás, lélektan, természetes gyógymódok, internetes eszközök, honlapkészítés, kiadványszerkesztés stb, akkor kövess engem twitteren is. 🙂

Érdekes emberek  hozzászólásait szoktam figyelni.  Aki twitterezik, általában rendes blogot is vezet, ahol részletesebben kifejti az adott témát. De van, hogy nincs is szükség linkre. Paulo Coelho például minden alkalommal egy-egy gondolatot oszt meg a twitteren keresztül. Ma már a legtöbb scrapbook üzlet és tervező twitteren is hirdet, sokszor hamarabb szerezhetünk tudomást egy-egy akcióról vagy különleges lehetőségről, ha ezt a kommunikációs csatornát is figyelemmel kísérjük.

A képek hiányát pedig ki lehet küszöbölni a linkekkel, illetve tartozik hozzá egy tweetpic nevű, szintén ingyenes, felület is, ahová gif és jpg képeket tölthetünk fel.

Ha sikerült hozzá kedvet csinálnom, hogy kipróbáld az alábbi útmutató alapján megteheted:

Twitter